Przywitaj i przedstaw sie na forum...
Moderators: orzech, Moderatorzy
Przywitaj i przedstaw sie na forum...
Adamdn, jestem w FSOAK od stycznia 2006 roku. Posiadam 2 auta: Poloneza Caro 1.4 oraz Poloneza Atu Plus rowniez 1.4. Masz problem, szukasz pomocy - wal smialo - w ramach skromnych mozliwosci pomoge.
Last edited by adamdn on 21 June 2007, 12:07, edited 1 time in total.
Byl: Atu Plus 1.4 Dark Turquoise Mica
FSO Polonez Caro 1.4 Design Orciari
Fiat Marea Weekend 1.9 TD100 ELX
FIAT Marea Weekend 2.0 155_20v HLX
Jest: Volvo S80 2.0T Momentum
DAEWOO-FSO Polonez Caro Plus 1.4 GTI
FSO Polonez Caro 1.4 Design Orciari
Fiat Marea Weekend 1.9 TD100 ELX
FIAT Marea Weekend 2.0 155_20v HLX
Jest: Volvo S80 2.0T Momentum
DAEWOO-FSO Polonez Caro Plus 1.4 GTI
-
- Administrator
- Auto: kredens i brzydaal
Jacekes, od imienia i pierwszej litery nazwiska, członkiem będący od około 20 maja 2005 (pamiętny Pierwszy Festiwal Zabytków Motoryzacji w Fabryce Norblina, minęło trochę ponad 600 dni). Na stanie jeden 125p z 1980 obecnie zagarażowany na zimę, latem służy do rwania panien nad morzem i marnowania czasu w garażu. ;)
Amatorsko zajmuję się elektryką, poniekąd z konieczności dość dobrze orientuję się w instalacji elektrycznej 125p MR75.
Interesuję się również historią modelu 125p w ujęciu ciekawostkowo-kolorystyczno-statystycznym, głównie po marcu 1975 roku.
Nie lubię stereotypów. Najbardziej nie lubię stereotypu powtarzanego niestety przez osoby uznawane za znawców, że produkcja "prawdziwych polskich fiatów" skończyła się z wprowadzeniem modelu MR75.
Pozdrawiam
js
Amatorsko zajmuję się elektryką, poniekąd z konieczności dość dobrze orientuję się w instalacji elektrycznej 125p MR75.
Interesuję się również historią modelu 125p w ujęciu ciekawostkowo-kolorystyczno-statystycznym, głównie po marcu 1975 roku.
Nie lubię stereotypów. Najbardziej nie lubię stereotypu powtarzanego niestety przez osoby uznawane za znawców, że produkcja "prawdziwych polskich fiatów" skończyła się z wprowadzeniem modelu MR75.
Pozdrawiam
js
"ale ty więcej złomów nie kupuj!"
Witam
Jestem w Klubie od 2 marca 2003 roku. Jestem "drugą połówką" skarbnika Jania i "złotej łapki" jeśli chodzi o mechanikę w jednej osobie
Bliższe poznanie mnie nie gwarantuje polubienia mnie; wręcz przeciwnie bo bywam uparta i zasadnicza w pewnych sprawach. Jednak na zlotach zawsze można w naszym domku liczyć na papu - myślę, że parę osób może poświadczyć
Autko FSO posiadam od kwietnia 2003. Jest to śliczny wiekowy polonez caro 92' w zasadzie cały czas na chodzie, nie licząc okresów, kiedy to trafia na warsztat do Jania, człowieka mocno zapracowanego...
Pozdrawiam

Jestem w Klubie od 2 marca 2003 roku. Jestem "drugą połówką" skarbnika Jania i "złotej łapki" jeśli chodzi o mechanikę w jednej osobie

Bliższe poznanie mnie nie gwarantuje polubienia mnie; wręcz przeciwnie bo bywam uparta i zasadnicza w pewnych sprawach. Jednak na zlotach zawsze można w naszym domku liczyć na papu - myślę, że parę osób może poświadczyć

Autko FSO posiadam od kwietnia 2003. Jest to śliczny wiekowy polonez caro 92' w zasadzie cały czas na chodzie, nie licząc okresów, kiedy to trafia na warsztat do Jania, człowieka mocno zapracowanego...
Pozdrawiam

Kamien, były sympatyk FSO AK - obecnie przjaciel FSO AK
. Polonez 92' 1.6GLE. na MN wszedłem po raz pierwszy ok czerwca 2005 .. i już tam zostałem. Chętnie pomogę, w miarę skromnych możliwości (w bagażniku mam 10kg narzędzi). Jak na razie mimo wielokrotnego planowania przybycia na różnie spotkania w wawie udało mi sie dotrzeć jedynie na 55lecie FSO. Mam nadzieję, że to się zmieni.
Dziś sie dowiedziałem o sobie ważnej rzeczy: mało mówię a jak mówie to głównie marudzę

Dziś sie dowiedziałem o sobie ważnej rzeczy: mało mówię a jak mówie to głównie marudzę

Last edited by kamien on 15 January 2007, 22:03, edited 2 times in total.
Szymoniec, w tytule widać dlaczego, mam 13 lat. W klubie/stowarzyszeniu jestem od marca '06, na motonews pojawiałem się już w listopadzie '05. Samochodu nie mam, chociaż w mojej rodzinie tradycja posiadania aut FSO jest pielęgnowana od 1977 roku
Mnie, również jak Jacka interesują MR'y od marca 1975 do ~1978 roku. Kolekcjonuję pocztówki z autami FSO (lata siedemdziesiąte)
Poza tym jestem fanem gier wyścigowych (głównie LFS i GT4).

Poza tym jestem fanem gier wyścigowych (głównie LFS i GT4).
Jurek_j.
W klubie od 30 grudnia '05r i mam nadzieję, że jeszcze trochę w nim pobędę, hehe.
Na stanie mam Fiata 125p '81 w Poloneza Caro 1.9d '96. Interesuję się Fiatami 125p z przedziału 75-83r, starszymi rowerami (lata '50) oraz ogólnie mechaniką. Tak samo jak Szymoniec - lubię grać w fajną grę LFS.
W klubie od 30 grudnia '05r i mam nadzieję, że jeszcze trochę w nim pobędę, hehe.
Na stanie mam Fiata 125p '81 w Poloneza Caro 1.9d '96. Interesuję się Fiatami 125p z przedziału 75-83r, starszymi rowerami (lata '50) oraz ogólnie mechaniką. Tak samo jak Szymoniec - lubię grać w fajną grę LFS.
Cześć tu Enes a własciwie Piotrek ale odkąd jestem internautą używam ksywki Enes więc niech i tak będzie na tym forum. Fanem Fso jestem odkąd tata w 1974 roku przywióżł mnie Fiatem 125p ze szpitala do domu. I tak już zostało do tej pory. Na poprzedim forum udzielałem się głównie w tematach związanych ze sportem samochodowym i czasami z techniką. Klubowiczem niestety nie jestem mam nadzieje że szybko ten błąd naprawię. Aktualny stan posiadania to Poldek caro+ 1.4GTI r98 Polonez 1.5LS r83 oraz Fiat Panda 900 r88. Ten ostatni co prawda to nie wyrób FSO ale ma chociaż polskie korzenie i przez Fiata spokrewniony z FSO. Jeszcze raz pozdrawiam!
Borewicz r83 Caro+ r98 Fiat Panda r88 - moja prywatna flota
Na mnie z kolei wołają Mateoos albo Krzysiek /reaguję na oba słowa/. Na serwer MN trafiłem w 2004 roku, w grudniu '04 postanowiłem się zalogować - pewnie chciałem napisać coś mądrego - niedługo potem, czyli 13 lutego 2005 roku postanowiłem zgłosić swoją kandydaturę na członka. Jak nietrudno policzyć, FSOAK znane jest mi od 766 dni, a klubowiczem jestem już od 701 dni.
Do kwietnia 2006 roku powoziłem bladozielonego Caro'94, ucharakteryzowanego na policjne, tajniackie Caro, od kwietnia ujeżdżam Caro'99, również ucharakteryzowane na tajniaka.
Niektórzy wiedzą, że w razie kłopotów, czy wizyty w Szczecinie kogoś "z zewnątrz" w większości przypadków wystarczy zadzwonić :)
Do kwietnia 2006 roku powoziłem bladozielonego Caro'94, ucharakteryzowanego na policjne, tajniackie Caro, od kwietnia ujeżdżam Caro'99, również ucharakteryzowane na tajniaka.
Niektórzy wiedzą, że w razie kłopotów, czy wizyty w Szczecinie kogoś "z zewnątrz" w większości przypadków wystarczy zadzwonić :)
Kaovietz, w skrócie kao, w FSOAK od czerwca 2003. Od zarania dziejów ujeżdża Fiaty 125p, obecnie i już raczej dozgonnie 125p kombi. Narodzon i wychowan w Bydgoszczy, po szczęśliwym dzieciństwie i trudnej młodości, w 2005 roku wyemigrował do Wielkiej Brytanii celem poszukiwania sensu życia. Obecnie zawodowy kierowca autobusu i postrach źle parkujących kierowców. Pasjonuje się babraniem w swoim Fiacie, niemodnymi książkami, starymi filmami oraz muzyką, której prawie nikt nie słucha. Stara się być optymistą, ale nie zawsze mu to wychodzi. Człowiek nieśmiały, z którego pod wpływem pozytywnych wibracji oraz browaru wychodzą różne dziwne emocje.
Ma jakieś tam pojęcie na temat pojazdów FSO, w miarę możliwości służy pomocą albo dobrym słowem...Generalnie postać popaprana.
Ma jakieś tam pojęcie na temat pojazdów FSO, w miarę możliwości służy pomocą albo dobrym słowem...Generalnie postać popaprana.
Друзья познабтся в беде.
-
hey kłania się Łukasz, członkiem stowarzyszenia niestety nie jestem, ale planuje w niedalekiej przyszłości do niego dołaczyć. Na forum MN pojawiałem się od sierpnia 2006 kiedy to powstał pomysł wstawienia 2.0 dohc do mojego poldka. Na stanie bordowy polonez caro z w/w 2.0 dohc rocznik 93/98 składak. Chętnie każdemu pomogę w miarę swoich możliwości 

POLONEZ CARO '93/97 2.0 DOHC- R.I.P.
Witam. Ugly_KId bo nie mam żadnej ksywy, a nie bede wymyślał jakiś durnych, a poza tym jestem brzydki, a ugly kid joe to jedna z fajniejszych kapel
. Mnie nikt napewno nie polubi bo jestem małomówny (no chyba że popije), a moją życiową dewizą jest : lepiej siedziec cicho i byc uważanym za idiote, niż odezwac sie i rozwiać wszelkie wątpliwości".
W AK siedze cos koło roku, w PTK dłużej ale teraz padło, a z resztą kogo to tu obchodzi.
Aktualnie mam poloneza i szczerze ku**y nienawidze

W AK siedze cos koło roku, w PTK dłużej ale teraz padło, a z resztą kogo to tu obchodzi.
Aktualnie mam poloneza i szczerze ku**y nienawidze
Eddek vel Krzysiek. Na MN od bodajze maja 2006. Czlonkiem stowazyszenia nie jestem, aczkolwiek reprezentuje tutaj FSO Motoklub Polska w ramach programu "pasja ponad podzialami"
Turlam sie z miejsca na miejsce zakupionym 7 maja 2006r. wisniowym Poldkiem Caro z 1994 roku z silnikiem 1.5 GLE dla zmyly w papierach i na klapie wpisanym 1.6 GLE. Na codzien babram sie w tuszach i tonerach, w zwiazku z czym chetnei pomoge w sprawach drukarek komputerowych, szczegolnie atramentowych. O mechanice wiem tyle ile wyczytam, bo cwiczyc nie mam za bardzo gdzie. Obecnie dzialania swe kieruje na poszerzenie grona sympatykow marki FSO w rejonie miasta Zielonej Gory i okolic. W razie ktos mialby jakas sprawe w moim rejonie, kontakt przez dowolne medium i napewno cos da sie wykombinowac 
Czasami bywam marudny, malostkowy i upierdliwy.

Czasami bywam marudny, malostkowy i upierdliwy.
Cześć
Stare forum czytam od około roku. Chciałem się przywitać przed świętami ale właśnie wtedy je zamknięto. Pomogło mi rozwiązać bardzo wiele problemów związanych z moim szerokim Caro. Może to się wyda dziwne, ale traktuje ten samochód jako klasyka i nic w nim nie jest zmodyfikowane. Ostatnio przeszedł remont blacharki, bo nikt mi nie chciał wierzyć, że pomimo strasznej ilości rdzy samochód jest w dobrym stanie.
Pomimo moich częstych wizyt na forum nie odzywałem się, bo w rozwiązywaniu problemów pomagała mi wyszukiwarka a wiedzę na temat FSO dopiero zdobywam.
Przyznam, że interesuje mnie to, czy na nowej stronie zostanie odtworzony dział „warto wiedzieć” lub podobny. Może mógłbym być pomocny.
Witam więc wszystkich i mam nadzieję, że klub będzie się pomyślnie rozwijał.
Stare forum czytam od około roku. Chciałem się przywitać przed świętami ale właśnie wtedy je zamknięto. Pomogło mi rozwiązać bardzo wiele problemów związanych z moim szerokim Caro. Może to się wyda dziwne, ale traktuje ten samochód jako klasyka i nic w nim nie jest zmodyfikowane. Ostatnio przeszedł remont blacharki, bo nikt mi nie chciał wierzyć, że pomimo strasznej ilości rdzy samochód jest w dobrym stanie.
Pomimo moich częstych wizyt na forum nie odzywałem się, bo w rozwiązywaniu problemów pomagała mi wyszukiwarka a wiedzę na temat FSO dopiero zdobywam.
Przyznam, że interesuje mnie to, czy na nowej stronie zostanie odtworzony dział „warto wiedzieć” lub podobny. Może mógłbym być pomocny.
Witam więc wszystkich i mam nadzieję, że klub będzie się pomyślnie rozwijał.
Witam wszystkich jestem Krzysiek Stefaniak - Stefan. W FSOAK (po długich pertraktacjach z PAGANEM), od listopada 2006r. Studiuję i studiuję i końca nie widać na Gospodarce Przestrzennej w Olsztynie (taki gość od zagospodarowania przestrzeni lub od wyceny nieruchomości i zarządzania nimi). Posiadam Poloneza Caro 94'. Interesuję się polską motoryzacją, fotografią szczególnie krajobrazami i portretami, czystymi źródłami energii i podróżami po Polsce. Jestem optymistą pozytywnie nastawionym do wszystkich i wszystkiego. Porypany pedant (strasznie mnie to męczy), ale taki już jestem. Cieszę się, że tu jestem. Dzięki za zaufanie. Pozdrawiam
Wytarta skóra, import z Afryki ! Polonez Caro prosto z fabryki !

!!! Zdecydowanie kupię wszelkie nowe i używane części do OSY M52 !!!

!!! Zdecydowanie kupię wszelkie nowe i używane części do OSY M52 !!!
witam witam
od wczoraj tj 13 01 2007 na forum jam jest dreedoo lub kaktus jak kto woli od niedawna posiadacz fiacika 125p rocznik 90' i juz z nim problemy sa ale ja sie nie poddam bo to auto ma dusze i jest do tego na mega bajerceeeeeeeeee!!
polonezow nie bardzo lubie ale toleruje a przyczyna niechceci do nich jest to ze poldek to taka furaka dla rych taxi drivera ale nic do ludzi ktorzy o nie dbaja nie mam a wrecz podziwiam!!
moj fiat jezdzi jeszcze ale niedlugo nastapi reaktywacja i zmiana koloru I HOPE
polonezow nie bardzo lubie ale toleruje a przyczyna niechceci do nich jest to ze poldek to taka furaka dla rych taxi drivera ale nic do ludzi ktorzy o nie dbaja nie mam a wrecz podziwiam!!
moj fiat jezdzi jeszcze ale niedlugo nastapi reaktywacja i zmiana koloru I HOPE
No witam!
Jestem momik w niektorych kręgach znany jako momers vel. momiko. W obecnym towarzystwie jestem od roku 2002 i jest mi tu całkiem dobrze. Samochodów miałem kilka - prawie wszystkie uprzywilejowane. Obecnie jest zima której nie ma , ale ponieważ powinna byc to mój FSO 125p kombi znany lepiej pod pseudonimem "czerwony fiat kąąąbi" stoi sobie pod dachem i czeka na wiosnę. Na tą samą porę roku czeka sliczna żonkilowa Syrenka Bosto w która będzie trzeba włożyć trochę pracy, ale akurat o to sie nie martwię bo wiem gdzie znajde ludzi którzy nie odmowią pomocy.
Jestem momik w niektorych kręgach znany jako momers vel. momiko. W obecnym towarzystwie jestem od roku 2002 i jest mi tu całkiem dobrze. Samochodów miałem kilka - prawie wszystkie uprzywilejowane. Obecnie jest zima której nie ma , ale ponieważ powinna byc to mój FSO 125p kombi znany lepiej pod pseudonimem "czerwony fiat kąąąbi" stoi sobie pod dachem i czeka na wiosnę. Na tą samą porę roku czeka sliczna żonkilowa Syrenka Bosto w która będzie trzeba włożyć trochę pracy, ale akurat o to sie nie martwię bo wiem gdzie znajde ludzi którzy nie odmowią pomocy.
ngrmp
Witam forum czytam od kilku lat ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych naszą polską motoryzacją. Moja przygoda trwa od 1979 roku gdy dosiadłem pierwszego fiacika 125p do dnia dzisiejszego zawsze w moim domu jest produkt rodem z Żerania. Aktualnie posiadam polski fiat 125p z 1978r, Fso 125 1500 z 1986r. oraz poldorovera z 1996r . Chętnie udzielę pomocy oraz doradzę w sprawie mechaniki, elektryki itp.
-
- Członek Stowarzyszenia
- Auto: Mercedes-Benz Actros
Witam. Kamil Nowacki, rocznik 1985. Na MN byłem od grudnia 2005, ale raczej czytałem niż pisałem i tak też jest na tym forum. Po prostu, żebym coś napisał to muszę to przemyśleć i być tego pewien a wychodzi tak, że mi to nie wychodzi:) Studiuję administrację samorządową w Siedlcach, wieć z zawodu będę burmistrzem :) Posiadam Poloneza Caro 1.6 GLI z 1996 roku. Znajomi mówią, że to moja jedyna miłość, bo jak go kupiłem zerwałem z dziewczyną i od tamtej pory żadna mnie nie zainteresowała. Jakby ktoś potrzebował jakiejś pomocy w mojej okolicy to piszcie, dzwońcie, krzyczcie.
Za kółkiem siadam, włączam gaz
Dwadzieścia ton wytaczam znów na szosę
Dwadzieścia ton wytaczam znów na szosę
Witam.
Mam na imię Leszek, na forum od 13 lipca 2005. Trafiłem tutaj z konieczności, jak padł mi moduł w poldku. Otrzymałem serdeczną i fachową pomoc od wielu ludzi nie tylko w dziedzinie układu zapłonowego poloneza ale w wielu innych sprawach też i ... tak już tutaj zostałem, fajno jest. Sam też staram się pomóc na miarę swoich możliwości i jeśli coś mam do powiedzenia to czasem zabieram głos, chociaż więcej czytam.
Pozdrawiam.
Mam na imię Leszek, na forum od 13 lipca 2005. Trafiłem tutaj z konieczności, jak padł mi moduł w poldku. Otrzymałem serdeczną i fachową pomoc od wielu ludzi nie tylko w dziedzinie układu zapłonowego poloneza ale w wielu innych sprawach też i ... tak już tutaj zostałem, fajno jest. Sam też staram się pomóc na miarę swoich możliwości i jeśli coś mam do powiedzenia to czasem zabieram głos, chociaż więcej czytam.
Pozdrawiam.
1) Kupię moduł zapłonowy abimex, tylko oryginalny, używany, może być z cewkami.
2) Lepiej mieć Parkinsona i trochę wylać,niż Altzheimera i zapomnieć wypić.
3) Zanim zapytam...
2) Lepiej mieć Parkinsona i trochę wylać,niż Altzheimera i zapomnieć wypić.
3) Zanim zapytam...
Witam. Jestem Grzesiek (e_gregor). Jestem posiadaczem poldoforda Caro. Z każdym miesiącem auto poprawia swój stan techniczny, niestety przybywa mu tez sporo km, na szczęście robionych tylko na trasach. Tuning mnie nie interesuje. Jedynie przywracanie świetnosci mojemu autku. Wiecej o nim mozna znaleść na www.poldoford.ovh.org Moje zaintersowanie to elektronika i w tej dziedzinie możecie liczyć na moja pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
Witam , Tu Piotrek vel Berek . Z forum jestem związany od kwietnia 2005 a w klubie goszczę od października 2006. Mieszkam we Wrocławiu i poruszam się wisniowym Caro 1,6 GLE 94 ( pozdrawiam frakcję ) . Jeśli chodzi o FSO to jako-takie pojęcie mam. Jeżeli "fachowcy" nie mogą Ci pomóc to wal śmiało , może cos razem wykombinujemy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam