Grzech pisze: możesz opisać co dokładnie zrobiłeś?
Kupiłem zestaw do montażu ( link na alegro jest powyżej ).
Zainstalowałem to u siebie.
Jeśli chce się uzyskać bardzo dobrą linie tak zwanego światłocienia , to trzeba niestety poświęcić na regulacje i ustawienie świateł co najmniej kilka godzin.
Nie jestem ci w stanie tutaj opisać co dokładnie zrobiłem, ale tak mniej więcej napiszę że potrzebna jest do tego jedna listewka aluminiowa ze starych żaluzji jaką się wycina w postaci blaszki szerokości 2 cm długści około 7 mm i to trzeba wsadzić w okienko przez jakie wydobywa się strumień światła i oślepia jadących z naprzeciwka.
To okienko jest tam po to aby tamtędy wydobywało śię światło w chwili przełączenia na długie. Natomiast na krutkich jest ono przy duże i trzeba je delikatnie zmnijszyć. Po to są właśnie te blaszki o jakich tu pisałem.
Trzeba jeszcze zrobić tak zwany skos strumienia światła wydobywający się z reflektora po stronie pasażera.
Ten zestaw ma płaską linie światłocienia a jak wiesz , to musi być ukośny strumień oświetlający pobocze.
To uzyskałem za pomocą mozolnego piłowania pilniczkiem lewej strony metalowej osłony przy żarniku w reflektorze po stronie pasażera.
Przypiłowałem i zakładałem ,piłowałem i zakładałem i tak do chwili kiedy udało mi się uzyskać płaskie oświetlenie jezdni z dwóch reflektorów ze skosem idącym ku górze oświetlającym pobocze.
Na ogólnopolskim moge pokazać jak i co poprzerabiałem.
ufff.... inaczej nie potrafię opisać co przerobiłem
Bez dokonania tych przeróbek ,ten zestaw jak i inne zestawy do instalacji H4 nie będą świeciły tak jak powinny.
Linia światłocienia jest słabo widoczna i nawet jak opuści się lampy to będziesz oślepiał mocno tych z naprzeciwka.
Trzeba się troche pomęczyć aby potem na diagnostyce usłyszeć że jeszcze nie widzieli w H4 ksenonów co mają dobrą linie światłocienia, a tu zaskoczka z pozytywną reakcją i zdziwieniem diagnosty, jaki stwierdził że nie ma nic do zarzucenia jeśli chodzi o sposób instalacji i jakości strumienia światła.
Jedynym minusem jest to że tak naprawdę nie można stosować ksenonów w reflektorach na H4.
Jeśli podczas kontroli drogowej policjant stwierdzi że mi zabierze dowód........
..... wyciągam z bagażnika zestaw żarówek H4, wyjmuje żarniki ksenonów, wkładam H4 i jade dalej z dowodem.Cała operacja zamiany na H4 trwa około 2 minuty
Dodam jeszcze że w piątek padła mi jedna przetwornica.Zadzwoniłem do gościa z alegro, powiedziałem że padła. Gośc nie pytał o nic tylko powiedział że za chwile pakuje mi nową i wysyła. W sobote przetwornica była już do odbioru na poczcie
Sprawy gwarancyjne załatwia natychmiast bez zbędnego czekania.