Witam.
Poszukuję informacji na temat wspomagania w polonezie, chodzi mi to w jaki sposób jest sterowany z koła kierownicy rozdzielacz zaworów sterujących przepływem oleju. Jak jest zamontowany w polonezie. Jeśli ktoś mógłby podesłać jakieś foto, ewentualnie skany z książki obsługi to będę bardzo wdzięczny. Proszę także o informacje o max skoku siłownika wspomagania. Chodzi mi po głowie o zaadoptowanie całego układu wspomagania z poloneza do innego pojazdu, dlatego potrzebuję znać wcześniej pewne szczegóły techniczne czy będzie w ogóle możliwa taka adaptacja. Z góry dzięki za wszelkie info.
Wspomaganie polonez - potrzebuję informacji.
Moderator: Moderatorzy
Wspomaganie polonez - potrzebuję informacji.
1) Kupię moduł zapłonowy abimex, tylko oryginalny, używany, może być z cewkami.
2) Lepiej mieć Parkinsona i trochę wylać,niż Altzheimera i zapomnieć wypić.
3) Zanim zapytam...
3) Zanim zapytam...
wspomaganie
a które bo były dwa rodzaje w caro było ZF-oskie a w plusach była przekładnia JKC obia praktycznie mają tą samą zasade dziłania JKC jest prosta w montarzu wystarczy abyś miał pod co podłączyś pompe oleju ja ją ostatni zaadoptowałem do caro 95 praktycznie wszystkim zarządza przekładnia nie potrzeby montażu ograniczników POzdrawiam
Panowie nie będę adoptował wspomy do poloneza tylko ... i tu proszę się nie śmiać chodzi mi głowie montaż tego do ciągnika rolniczego. Dlatego potrzebuję znać parametry skok siłownika i sposób sterowania rozdzielaczem.
1) Kupię moduł zapłonowy abimex, tylko oryginalny, używany, może być z cewkami.
3) Zanim zapytam...
3) Zanim zapytam...
Napisz mi na priv swojego maila, zeskanuje Ci kilka stron z Morawskiego o wspomaganiu.
"Bo film to najważniejsza ze sztuk."
http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO ... Caro/84754
http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO ... Caro/84754