Polonez Caro 1.6gli abimex, gaśnie jadąc do przodu

jednostka napędowa, układy zasilania, układ chłodzenia, układ wydechowy.

Moderator: Moderatorzy

Post Reply
polonezcaro1996
Posts: 1
Joined: 25 September 2016, 19:30
Location: Zamosc

Polonez Caro 1.6gli abimex, gaśnie jadąc do przodu

Post by polonezcaro1996 »

Witam
Tak jak w temacie posiadam poloneza caro 1.6gli abimex sama benzynka rocznk 1996
mam powazny problem poniewaz sytuacja wygląda następująco: odpalając autko ładnie równo pracuje silnik wkręca sie na wysokie obroty i teraz chce ruszyc wkładam 1 bieg daję gazu puszczam sprzęgło przygazowuje do 1.5-17obr silnika i auto pyk szarp gaśnie czasem strzeli jeszcze w rure , gdy gaśnie gdy obrty spadna i w czas wcisne na sprzegle gaz to auto łapie obroty , ale przy ruszaniu do przodu znowu dzieje sie to samo i auto gaśnie, pojawia sie przy tym napis check engine ale tylko gdy auto zgaśnie , gd pracuje silnik to zaden check sie nei zapala , co wiecej co dziwne gdy jadę do tyu i wkręcam go na wysokie obroty autko ładnie pracuje i nic nie gaśnie , ten problem pojawia się tylko i wyłącznie przy jezdzie do przodu , co jest nie tak ?: Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam serdecznie :)

OLO
Posts: 9157
Joined: 09 January 2007, 13:29
Location: Wawa

Post by OLO »

Jak czytam taki słowotok to czuje się, jak bym słuchał swojej byłej...

Wymigaj błędy na wszelki wypadek. Może coś nas naprowadzi.
Jeśli byłby walnięty (zwarcie) czujnik prędkości przy skrzyni to nie sądzę aby aż wyłączał silnik. Raczej bym się spodziewał kontrolki check i tyle. Możesz go odłączyć na wszelki wypadek.
Bo rozumiem że jak dasz w piz... na wsteku to wszystko jest git. Jedzie normalnie?
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

Post Reply