Kabelki wysokiego napięcia

jednostka napędowa, układy zasilania, układ chłodzenia, układ wydechowy.

Moderator: Moderatorzy

diodalodz
Posty: 801
Rejestracja: 28 sierpnia 2008, 23:58
Lokalizacja: Łódź

Post autor: diodalodz »

ja mam ełk 1,5 roku już wzorowo :)

endriu771
Posty: 163
Rejestracja: 21 października 2008, 11:06
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Post autor: endriu771 »

Chyba wybiorę te z Ełku, tym bardziej że polecają do instalacji LPG...

clk
Posty: 333
Rejestracja: 17 sierpnia 2008, 17:10
Lokalizacja: Olsztyn

Post autor: clk »

mam pytanko ma ktoś stronę internetową gdzie można kupić przewody zapłonowe z Ełku?
caro+

arnold
Posty: 348
Rejestracja: 14 marca 2011, 23:40
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: arnold »

http://www.kuguar-automotive.pl/katalog.php
Na razie znalazłem katalog i kontakt do dystrybutora.
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2012, 15:44 przez arnold, łącznie zmieniany 1 raz.
To ja dowcipas. Salve!

clk
Posty: 333
Rejestracja: 17 sierpnia 2008, 17:10
Lokalizacja: Olsztyn

Post autor: clk »

dzięki
caro+

arnold
Posty: 348
Rejestracja: 14 marca 2011, 23:40
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: arnold »

Na allegro są tylko dla Boscha kable.
To ja dowcipas. Salve!

michal77
Posty: 73
Rejestracja: 26 grudnia 2008, 14:27
Lokalizacja: Gorzyce k.Wodzisławia Śl.

Post autor: michal77 »

Jakby ktoś chciał do Boscha, to oddam za :564:
Truck 1.6 LB
Obrazek

Szymon
Posty: 3310
Rejestracja: 07 stycznia 2007, 19:54
Lokalizacja: Varsovie

Post autor: Szymon »

Jaka jest różnica między producentami?
Mam klasyczny zapłon + kable Sentecha i niczego podejrzanego nie zaobserwowałem?

jacekes
Administrator
Posty: 9988
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 20:38
Lokalizacja: Poznań
Auto: kredens i brzydaal
Kontakt:

Post autor: jacekes »

Szymon pisze:Jaka jest różnica między producentami?
Nie ma. Każden przewód czasem dostanie przebicia.
"ale ty więcej złomów nie kupuj!"

TUR
Posty: 472
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 20:20
Lokalizacja: jawor/Dolnośląskie

Post autor: TUR »

Witam,wymieniłem kabelki w moim Gsi na sentecha bo poprzednie też sentechy nieźle iskrzyły.No i cholera te nowe też iskrzą ,iskierki skaczą sobie z przewodów na silnik i między sobą a tak że,w gniazdach wszystkich świec jest też niezła dyskoteka.
Co jeszcze stwierdziłem jest też przebicie na cewce z obudowy cewki do śruby ją mocującej.
Jakie kable polecacie do Gsi,czy moja cewka kończy już swój żywot?jeśli tak to jaką kupić(jaka firma)wydaje mi się że to przez te kable i cewkę rano nieraz ciężko pali tak jakby nagle coś go zatrzymało i lubi strzelić w filtr powietrza.
Polonez Atu 1,6 GSI

pumex
Posty: 172
Rejestracja: 13 sierpnia 2011, 11:52
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: pumex »

Ja już się niestety drugi raz przekonałem, że Sentech to straszny szajs. Zmieniałem kable w listopadzie - już teraz są twarde i potrafią kopnąć...

TUR
Posty: 472
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 20:20
Lokalizacja: jawor/Dolnośląskie

Post autor: TUR »

a czy ktoś miał do czynienia z kablami tej firmy przewody zapłonowe Polonez GSI
Polonez Atu 1,6 GSI

Janusz
Posty: 160
Rejestracja: 27 listopada 2009, 20:39
Lokalizacja: Dębica

Post autor: Janusz »

http://www.janmor.pl/pol/katalog.php?p= ... sc=1.6#ccw

mechanicy polecają,ale ceny dość konkretne

Koval_STM
Posty: 1793
Rejestracja: 10 stycznia 2007, 18:34
Lokalizacja: Warszawa - Wesoła

Post autor: Koval_STM »

TUR pisze:a czy ktoś miał do czynienia z kablami tej firmy przewody zapłonowe Polonez GSI
Mam już od roku, są dobre i tanie !
FSO 1500 '89 1.6 CB
PF 125p '75 1.6 Rover MPI :D
Daewoo-FSO Polonez Atu+ '98 1.6 GSi Digital
FSO Polonez '88 1.5 AB

mati_lecha
Posty: 1115
Rejestracja: 28 stycznia 2007, 02:29
Lokalizacja: Poznań

Post autor: mati_lecha »

Janusz pisze:http://www.janmor.pl/pol/katalog.php?p= ... sc=1.6#ccw

mechanicy polecają,ale ceny dość konkretne
Nie są aż takie drogie:
http://allegro.pl/przewody-1-6i-mpi-pol ... 12584.html

OLO
Posty: 9169
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

Rawuk, mateoos. Zmienialiście kiedyś przewody zapłonowe? Bo chyba mamy "Ełki"
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

Grizli
Posty: 1272
Rejestracja: 16 stycznia 2007, 11:13
Lokalizacja: Częstochowa

Post autor: Grizli »

Ja na dwóch nowych kompletach ełku miałem przebicia wymieniłem na sentech i był spokój

HOMZIK
Posty: 2768
Rejestracja: 11 maja 2007, 15:30
Lokalizacja: Elbląg

Post autor: HOMZIK »

Janmor, według tego co na razie u mnie się dzieje to dzieje się dobrze. Nie widać przebić. Bardzo dobrze sprawdza się przewody w nocy, napylając na nie wodę rozpylaczem ręcznym przy pracującym silniku. Ciemność ujawni wszystkie przebicia, a wilgoć jaka wejdzie w szczeliny , pęknięcia itp ujawni braki w dobrej izolacji.
Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 15:05 przez HOMZIK, łącznie zmieniany 1 raz.
Motocyklowy PROJEKT 120 w przygotowaniu. Termin realizacji lato 2014 Wykonawca : Milewski, Promocja : Agencja Reklamy CONTACT, motocykle dostarcza INTER MOTORS-dystrybutor DUCATI, TRIUMPH.

www.uzyjwyobrazni.pl

ODPOWIEDZ