Licznik polonez

Moderator: Moderatorzy

stefanoxxx
Posty: 68
Rejestracja: 21 września 2016, 16:24
Lokalizacja: Klobuck

Licznik polonez

Post autor: stefanoxxx » 17 września 2017, 19:43

Mam taki pomysl aby wyzerowac licznik w moim polonezie jak to najlepiej zrobic czy da sie wiertarka do linki i krecic do przodu czy najlepeij recznie zmienic cyferki

jurek_j
Posty: 1477
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 20:07
Lokalizacja: FGW

Re: Licznik polonez

Post autor: jurek_j » 17 września 2017, 19:49

Najlepiej ręcznie zmienić cyferki.

Awatar użytkownika
Daniel22
Posty: 956
Rejestracja: 14 stycznia 2007, 13:58
Lokalizacja: z elektrody

Re: Licznik polonez

Post autor: Daniel22 » 18 września 2017, 01:12

Musisz wyjąć cały licznik przebiegu i mozolnie, ręcznie poustawiać, pamiętając o odpowiednim ustawieniu tych blaszek pomiędzy cyframi, ząbkami (z tego co pamiętam) do dołu przy zakładaniu. Jest trochę zabawy, ale do zrobienia.
Pozdrawiam

jurek_j
Posty: 1477
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 20:07
Lokalizacja: FGW

Re: Licznik polonez

Post autor: jurek_j » 18 września 2017, 05:27

Eee? Zerowanie licznika było banalnie proste, trzeba było użyć pręta, którego wsadzało się po wyzerowaniu każdej cyferki, a potem jedna po drugiej cyfra na zero.

Więcej ceregieli było z demontażem, niż z samym wyzerowaniem.

Awatar użytkownika
Daniel22
Posty: 956
Rejestracja: 14 stycznia 2007, 13:58
Lokalizacja: z elektrody

Re: Licznik polonez

Post autor: Daniel22 » 18 września 2017, 10:14

Być może, ja nie zerowałem, miałem do ustawienia konkretny przebieg. :)
Pozdrawiam

stefanoxxx
Posty: 68
Rejestracja: 21 września 2016, 16:24
Lokalizacja: Klobuck

Re: Licznik polonez

Post autor: stefanoxxx » 24 września 2017, 18:41

Ok ogarniete dzieki

michal939
Posty: 519
Rejestracja: 01 sierpnia 2011, 13:15
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Licznik polonez

Post autor: michal939 » 24 września 2017, 19:02

Daniel22 pisze:
18 września 2017, 10:14
Być może, ja nie zerowałem, miałem do ustawienia konkretny przebieg. :)
W plusie masz troche innej konstrukcji licznik przebiegu niż w zegrachcaro z 6 cyfrowym przebiegiem ;)
-Polonez Atu Plus 1.6 GSi '98
-Polonez Caro 1.4 '96
-Polonez Atu Plus 1.4 GTi 16v '97
Obrazek

Awatar użytkownika
Daniel22
Posty: 956
Rejestracja: 14 stycznia 2007, 13:58
Lokalizacja: z elektrody

Re: Licznik polonez

Post autor: Daniel22 » 24 września 2017, 20:57

A to inna sprawa - dzięki za uświadomienie. Myślałem, że nie chciało im się zmieniać mechanizmu :P. Czym się różni?
Pozdrawiam

michal939
Posty: 519
Rejestracja: 01 sierpnia 2011, 13:15
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Licznik polonez

Post autor: michal939 » 29 września 2017, 20:27

W plusie licznik kilometrów jest zbudowany tak jak na tym filmiku https://youtu.be/SU6anZJmGcA?t=2m57s
-Polonez Atu Plus 1.6 GSi '98
-Polonez Caro 1.4 '96
-Polonez Atu Plus 1.4 GTi 16v '97
Obrazek

ODPOWIEDZ