roznice przekładni...

Moderator: Moderatorzy

MroziuPRL
Posty: 7
Rejestracja: 12 czerwca 2012, 23:59
Lokalizacja: Wrocław

roznice przekładni...

Post autor: MroziuPRL » 21 października 2012, 19:02

witam w swoim polonezie mam zwykłą przekładnię natomiast kupiłem taką jakby z mocowaniem na coś, boję się ze moze nie pasować? Co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
Ambrosios
Posty: 3497
Rejestracja: 15 stycznia 2007, 13:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Ambrosios » 21 października 2012, 19:08

Mysle, ze nie pomyslales o tym, zeby zrobic zdjecie.
- Gadanie! Przegrałem, bo pan miał szczęście!
- Szczęście? Szczęście trzeba umieć sobie zorganizować.
Poker jest sztuką oszustwa, przyjacielu. Graliśmy uczciwie: ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem - wygrał lepszy.

MroziuPRL
Posty: 7
Rejestracja: 12 czerwca 2012, 23:59
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: MroziuPRL » 21 października 2012, 19:21

wiec tak przekładnia zamontowana (zuzyta) w moim polonezie wygladą jak ta po lewej a ta jaką kupiłem i chcę zamontować po prawej, czy będą jakies komplikacje w montazu?
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio zmieniony 21 października 2012, 19:22 przez MroziuPRL, łącznie zmieniany 1 raz.

santi
Posty: 1663
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 21:12
Lokalizacja: Lanckorona

Post autor: santi » 21 października 2012, 19:29

ta po prawej (czarna) jest do wspomagania
Nowe zajęcie obróbka CNC :D

NASTI :)

MroziuPRL
Posty: 7
Rejestracja: 12 czerwca 2012, 23:59
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: MroziuPRL » 21 października 2012, 19:39

a da się ją zamontować w zwyklej carowce bez montazu wspomagania?

Maurer
Posty: 849
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 23:39
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Maurer » 21 października 2012, 20:10

Da się, jeździłem tak jakiś czas, ale nie wiem jak tam będzie ze smarowaniem jej w dłuższym okresie.
"Bo film to najważniejsza ze sztuk."
http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO ... Caro/84754

MroziuPRL
Posty: 7
Rejestracja: 12 czerwca 2012, 23:59
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: MroziuPRL » 21 października 2012, 21:47

ok a nie trzeba bedzie skracać jakos kolumny kierownicy czy coś , bo generalnie z tej przekladni wlasnie wystaje to co jest do wspomagania.. ale skoro mowicie ze pasuje to dobrze, bo juz sie martwiłem ze nietrafiony zakup ;)

Awatar użytkownika
maciejowski
Posty: 3832
Rejestracja: 25 lutego 2007, 19:08
Lokalizacja: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Auto: gromadka gruzów

Post autor: maciejowski » 21 października 2012, 23:09

będziesz potrzebował inną gumę do grodzi, a jak masz pecha to i samą grodź będziesz musiał podciąć.
wałek kolumny też będziesz musiał zmienić.
Ostatnio zmieniony 21 października 2012, 23:11 przez maciejowski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
leon
Posty: 5375
Rejestracja: 07 stycznia 2007, 23:34
Lokalizacja: Toruń

Post autor: leon » 22 października 2012, 02:08

MroziuPRL pisze:ale skoro mowicie ze pasuje to dobrze, bo juz sie martwiłem ze nietrafiony zakup ;)
Jeżeli masz do tego pompę, zbiornik, krótszy wałek kierowniczy, nowe koło pasowe, to całkiem dobry zakup.
Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.

http://www.leszekknorps.republika.pl/ekosciema.html

Obrazek

jose
Posty: 4343
Rejestracja: 08 stycznia 2007, 18:20
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: jose » 22 października 2012, 07:59

Jak będziesz jeździł bez reszty gratów, to szybko zabijesz tą przekładnie...

Awatar użytkownika
leon
Posty: 5375
Rejestracja: 07 stycznia 2007, 23:34
Lokalizacja: Toruń

Post autor: leon » 22 października 2012, 08:17

jose pisze:Jak będziesz jeździł bez reszty gratów, to szybko zabijesz tą przekładnie...
Po pierwszej wycieczce pod jakikolwiek market sam się zabije. ;)
Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.

http://www.leszekknorps.republika.pl/ekosciema.html

Obrazek

MroziuPRL
Posty: 7
Rejestracja: 12 czerwca 2012, 23:59
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: MroziuPRL » 22 października 2012, 15:52

kurde czyli widze zrobilem zakup tak bardziej na przyszlosc... cóż dzieki za ostrzezenie bynajmniej :D

Awatar użytkownika
maciejowski
Posty: 3832
Rejestracja: 25 lutego 2007, 19:08
Lokalizacja: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Auto: gromadka gruzów

Post autor: maciejowski » 22 października 2012, 22:08

MroziuPRL pisze:dzieki za ostrzezenie bynajmniej
:569: http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej

qdlaty
Posty: 1270
Rejestracja: 16 października 2008, 13:06
Lokalizacja: tczew

Post autor: qdlaty » 23 października 2012, 05:58

maciejowski, i tak będzie się tłumaczył że tak naprawdę nie chciał dziękować i poprawnie tego użył :D

ODPOWIEDZ