Oczywiście zamierzam elementem z Poloneza naprawić mazdę.

Moderator: Moderatorzy
I w ten oto sposób Polacy ulepszyli japońską technologię i poprawini niedoróbki japońskich inzynierówjacekes pisze:Dzięki.
Oczywiście zamierzam elementem z Poloneza naprawić mazdę.
Auto z poniedziałku brzmi o tyle zabawnie, że jeszcze nie słyszałem, by jakiekolwiek auto w jakielkolwiek fabryce było w stanie przejść cały proces tłocznia->spawalnia->lakiernia->koopranci od podzespołów->montaż w 24 godzinyjacekes pisze:Jakim tam ujemnym, prawie 50 000 km. Z poniedziałku jest, i tak dużo wytrzymał.
Spawalnia-lakiernia-montaż w 24 h się da.raffi pisze:Auto z poniedziałku brzmi o tyle zabawnie, że jeszcze nie słyszałem, by jakiekolwiek auto w jakielkolwiek fabryce było w stanie przejść cały proces tłocznia->spawalnia->lakiernia->koopranci od podzespołów->montaż w 24 godziny
Zauważyłem, że za ładna.maciejowski pisze:nie wiem, ale ta pierwsza, to jest używka. chyba ten sam sprzedający, miał też regenerowane wahacze jako nowe.
Nie wiem, możliwe. Chodzi mi bardziej o to, czy będzie pasowała do plusa z podciśnieniem, bo nigdy takiej na oczy nie widziałem.kaovietz pisze:A nie są nagrzewnice identyczne w podciśnieniu/linku - śrubku z dziurku?
Bo nie wiem, ale na logikę chyba tak...