PROSTE PYTANIA

Moderator: Moderatorzy

OLO
Posty: 9169
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

Rowek, dwie spinki. Wymysł k..y i szatana.
Ja zawsze wklejałem na glue-gun'a. Trzyma na mur.
Aby zdjąć wystarczy podgrzać opalarką.
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

huligans12
Posty: 8
Rejestracja: 12 stycznia 2012, 23:25
Lokalizacja: Krosno

Post autor: huligans12 »

Dzięki za odpowiedz. O które spinki ci chodzi? Kupi je? Mam caro+ z silnikiem Rover.
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2012, 22:54 przez huligans12, łącznie zmieniany 1 raz.

OLO
Posty: 9169
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

Pewnie sie da, ale ja bym sie nie bawił.
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

Bomber
Posty: 227
Rejestracja: 15 grudnia 2008, 18:15
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Bomber »

Czy łożysko o symbolu 6306 2RS C3 będzie pasować do Plusa? Czy łożyska tylnych kół były takie same przez cały okres produkcji?

OLO
Posty: 9169
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

Tak. Poza truckiem, kombi i cargo
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

clk
Posty: 333
Rejestracja: 17 sierpnia 2008, 17:10
Lokalizacja: Olsztyn

Post autor: clk »

caro+

jacekes
Administrator
Posty: 9988
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 20:38
Lokalizacja: Poznań
Auto: kredens i brzydaal
Kontakt:

Post autor: jacekes »

Ronal Turbo albo jakieś OZety.
"ale ty więcej złomów nie kupuj!"

JOZEF_S
Członek Stowarzyszenia
Posty: 9417
Rejestracja: 11 stycznia 2007, 10:59
Lokalizacja: Lublin

Post autor: JOZEF_S »

OZ
Doświadczenie - umiem robić Nic. I nie skończyć w jeden dzień :D

SEAT - Sociedad Espaniola de Automobiles de Turismo
VAZ - Wołżański Awtomobilnyj Zawod
FIAT -Fabbrica Italiana Automobili Torino
ALFA ROMEO - Anonima Lombarda Fabrica Automobili ROMEO
TOFAS - Türk Otomobil Fabrikasi
KIA - Kyungsung Precision Industry
FSO - Fabryka Samochodów Osobowych

Pavel
Posty: 3884
Rejestracja: 23 grudnia 2008, 20:00
Lokalizacja: Śrem
Kontakt:

Post autor: Pavel »

OZ Racing ... posiada je pewny Poznaniak ... bardzo ładnie się prezentują.
poszukuję: zdjęć, artykułów o PN Truck 87 - 92

strowger
Posty: 188
Rejestracja: 14 lutego 2007, 13:15
Lokalizacja: Świebodzin

Post autor: strowger »

mati_lecha pisze:A u mnie nie zacina się z kolei 2 bieg czyli tryb ciągły wycieraczek. Też mikroprocesor?
Kurde, jakaś plaga. U mnie w klimatyzatorze GSI czasówka się zacina, wycieraczki zatrzymują się na ułamki sekundy w różnych miejscach. Pozostałe "biegi" są ok - też ten mikroprocesor od siedmiu boleści siada?
Polonez Caro Plus 1.6GSI '99 - 410kkm - bez remontu: http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO ... Caro/69918
Polonez Caro Plus 1.6GSI '01/02 - 140kkm
Chevrolet Nubira '07, 77kkm
http://www.youtube.com/user/strowger79/ - Polonez daje radę ;)

mati_lecha
Posty: 1115
Rejestracja: 28 stycznia 2007, 02:29
Lokalizacja: Poznań

Post autor: mati_lecha »

strowger pisze:
mati_lecha pisze:A u mnie nie zacina się z kolei 2 bieg czyli tryb ciągły wycieraczek. Też mikroprocesor?
Kurde, jakaś plaga. U mnie w klimatyzatorze GSI czasówka się zacina, wycieraczki zatrzymują się na ułamki sekundy w różnych miejscach. Pozostałe "biegi" są ok - też ten mikroprocesor od siedmiu boleści siada?
Oczywiście miało być "u mnie zacina się". W tym ciągłym trybie też wycieraczki zatrzymują się w połowie.

Toma
Komisja Rewizyjna
Posty: 1092
Rejestracja: 10 stycznia 2007, 18:06
Lokalizacja: Konstantynów Łódzki
Kontakt:

Post autor: Toma »

strowger pisze:
mati_lecha pisze:A u mnie nie zacina się z kolei 2 bieg czyli tryb ciągły wycieraczek. Też mikroprocesor?
Kurde, jakaś plaga. U mnie w klimatyzatorze GSI czasówka się zacina, wycieraczki zatrzymują się na ułamki sekundy w różnych miejscach. Pozostałe "biegi" są ok - też ten mikroprocesor od siedmiu boleści siada?
Mam dokładnie to samo :/.
Obrazek

qdlaty
Posty: 1270
Rejestracja: 16 października 2008, 13:06
Lokalizacja: tczew

Post autor: qdlaty »

tryb ciagly to nie mikroprocek

pumex
Posty: 172
Rejestracja: 13 sierpnia 2011, 11:52
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: pumex »

Wyjąłem skrzynię w Poldku, i jak poczyściłem wszystko z brudu :P to znalazłem kilka gumowych "podkładek". Gdzie one dokładnie są montowane?
Ostatnio zmieniony 29 lutego 2012, 17:12 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

arnold
Posty: 348
Rejestracja: 14 marca 2011, 23:40
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: arnold »

Chyba to będą te od tylnego mocowania.
To ja dowcipas. Salve!

pumex
Posty: 172
Rejestracja: 13 sierpnia 2011, 11:52
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: pumex »

Tak mi się wydawało, dzięki ;)

Herr_Flick
Posty: 316
Rejestracja: 23 stycznia 2007, 08:55
Lokalizacja: ŁÓDŹ

Post autor: Herr_Flick »

qdlaty pisze:tryb ciagly to nie mikroprocek
Tryb ciągły to na 90% nie mikroprocek. U siebie wymieniłem mikroprocesor a trybu ciągłego, czyli 2, jak nie było tak nie ma, chyba że trafiłem na uszkodzony. Pierwszy i trzeci są.
W temacie "Wycieraczki przednie GLI Bosch - dwa pytanka" jest mowa o sprawdzeniu przełącznika pod kierownicą. Oczywiście nie sprawdziłem.
Sam silniczek mógł paść tylko na 2 biegu czy jak padnie to na wszystkie?
Ostatnio zmieniony 29 lutego 2012, 20:35 przez Herr_Flick, łącznie zmieniany 2 razy.
MatrixMetal
Jeśli znajdzie się maniak układów scalonych to chętnie udostępnię swojego zapasowego kompa do boscha na testy w celu zmiany mapy zapłonów

qdlaty
Posty: 1270
Rejestracja: 16 października 2008, 13:06
Lokalizacja: tczew

Post autor: qdlaty »

Herr_Flick, nie na 90 tylko na 100% - biegi ciagle sa realizowane w silniczku. Sprawdz najpierw przelacznik a jak nie to polaczenie z silnikiem wycieraczek

MARIUSZ
Posty: 188
Rejestracja: 10 stycznia 2007, 14:18
Lokalizacja: LUBLIN
Auto: PN ATU+ 1.6GSI

Post autor: MARIUSZ »

na bank uszkodzony silniczek lub zdarta któraś z 3 szczotek.

strowger
Posty: 188
Rejestracja: 14 lutego 2007, 13:15
Lokalizacja: Świebodzin

Post autor: strowger »

Czy w ostatnich Plusach nie było złącza za zegarami do podpięcia złączki elektrycznych szyb? Szukam i nie mogę znaleźć...
Polonez Caro Plus 1.6GSI '99 - 410kkm - bez remontu: http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO ... Caro/69918
Polonez Caro Plus 1.6GSI '01/02 - 140kkm
Chevrolet Nubira '07, 77kkm
http://www.youtube.com/user/strowger79/ - Polonez daje radę ;)

pumex
Posty: 172
Rejestracja: 13 sierpnia 2011, 11:52
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: pumex »

Czy da się jakoś poznać fabryczny wałek rozrządu?
http://allegro.pl/walek-rozrzadu-polone ... 90665.html -> niby piszą ze fabryczny, ale słyszałem że są one w zasadzie nieosiągalne, a na allegro roi się od 'fabrycznych' ;)
Ostatnio zmieniony 01 marca 2012, 15:45 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

SeBa
Moderator - Technika
Posty: 3740
Rejestracja: 10 stycznia 2007, 21:20
Lokalizacja: Kozienice

Post autor: SeBa »

strowger pisze:Czy w ostatnich Plusach nie było złącza za zegarami do podpięcia złączki elektrycznych szyb? Szukam i nie mogę znaleźć...
jest napewno, dobrze poszukasz to znajdziesz :)
nie ma na bank do grzania foteli
z FSO były: 125p 1.5L '83 L74 , Polonez Caro 1.5GLE '91 L49
i Polonez Caro Plus 1.6 GSi '99 42U jest: 1.4 GTi 16V '97 86E
Auto detailing-info PW

strowger
Posty: 188
Rejestracja: 14 lutego 2007, 13:15
Lokalizacja: Świebodzin

Post autor: strowger »

SeBa89 pisze: jest napewno, dobrze poszukasz to znajdziesz :)
nie ma na bank do grzania foteli
Znalazłem, głęboko schowali ;). W starszym GSI miałem ten kabel na wierzchu.
Polonez Caro Plus 1.6GSI '99 - 410kkm - bez remontu: http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO ... Caro/69918
Polonez Caro Plus 1.6GSI '01/02 - 140kkm
Chevrolet Nubira '07, 77kkm
http://www.youtube.com/user/strowger79/ - Polonez daje radę ;)

Grizli
Posty: 1272
Rejestracja: 16 stycznia 2007, 11:13
Lokalizacja: Częstochowa

Post autor: Grizli »

strowger pisze:
SeBa89 pisze: jest napewno, dobrze poszukasz to znajdziesz :)
nie ma na bank do grzania foteli
Znalazłem, głęboko schowali ;). W starszym GSI miałem ten kabel na wierzchu.
To i od lusterek musi być czasami tylko wciśniete głębiej:)Kupujesz sobie ten mikroprocesor do szyb?

maciejowski
Posty: 3833
Rejestracja: 25 lutego 2007, 19:08
Lokalizacja: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Auto: gromadka gruzów

Post autor: maciejowski »

pumex pisze:Czy da się jakoś poznać fabryczny wałek rozrządu?
http://allegro.pl/walek-rozrzadu-polone ... 90665.html -> niby piszą ze fabryczny, ale słyszałem że są one w zasadzie nieosiągalne, a na allegro roi się od 'fabrycznych' ;)
2012-03-02 15:09:31, nikusss pisze:
http://moto.allegro.pl/walek-rozrzadu-p ... 78486.html nie polecam tych wałkow - pan twierdzi ze z sklepu fabrycznego a twardosciomierz twierdzi ze to nie widzialo obrobki cieplno-chemicznej - twardosc krzywek 22-25HRC

Masztal
Posty: 2002
Rejestracja: 02 maja 2007, 10:29
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki

Post autor: Masztal »

to są wałki fabryczne....problem polega na tym że pochodzą one z tzw "odpadów i braków" można było wykupić cały wagon tych właśnie wałków na kilogramy.
Pamiętam że po kupnie całego oferowanego pakietu wychodziło coś około 8zł za jeden wałek z tym że niektóre już gołym okiem nie nadawały się do montażu.
Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 15:50 przez Masztal, łącznie zmieniany 2 razy.
WGM - Wiejska Grupa Manewrowa Obrazek

www.klikart.pl

pumex
Posty: 172
Rejestracja: 13 sierpnia 2011, 11:52
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: pumex »

Dzięki panowie, myślałem że skoro są takie tanie, to wymienię przy okazji tego że silnik na wierzchu, a wałeczek już swoje przelatał, ale w takim razie póki co się wstrzymam :)

strowger
Posty: 188
Rejestracja: 14 lutego 2007, 13:15
Lokalizacja: Świebodzin

Post autor: strowger »

Grizli pisze:To i od lusterek musi być czasami tylko wciśniete głębiej:)Kupujesz sobie ten mikroprocesor do szyb?
Nie, przy dwóch elektrycznych szybach to trochę bez sensu. Swoją drogą - jak skutecznie wyregulować je, by chodziły płynnie? Prowadnice proste i nasmarowane, a szyby nadal w niektórych momentach jakby wolniej się podnoszą...
Polonez Caro Plus 1.6GSI '99 - 410kkm - bez remontu: http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO ... Caro/69918
Polonez Caro Plus 1.6GSI '01/02 - 140kkm
Chevrolet Nubira '07, 77kkm
http://www.youtube.com/user/strowger79/ - Polonez daje radę ;)

Grizli
Posty: 1272
Rejestracja: 16 stycznia 2007, 11:13
Lokalizacja: Częstochowa

Post autor: Grizli »

strowger pisze:Nie, przy dwóch elektrycznych szybach to trochę bez sensu. Swoją drogą - jak skutecznie wyregulować je, by chodziły płynnie? Prowadnice proste i nasmarowane, a szyby nadal w niektórych momentach jakby wolniej się podnoszą...
No to jest właśnie do dwóch szyb:)Ja ustawiam szyby tak że maks w góre luzuje śruby dociskam żeby szyba była prosto i dokręcam ponownie.W polonezie już się wielokrotnie spotkałem że szyby pracują tak jak u Ciebie.

Tomek
Posty: 59
Rejestracja: 01 marca 2012, 11:24
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: Tomek »

Cześć, mój poldek stracił iskrę i narazie planuje wymienić to co na oko widzę że jest źle.
http://allegro.pl/walek-os-aparat-zapl- ... 17366.html

U mnie te sprężynki są do wymiany i zastanawiam się czy nie kupić całego elementu.

Tylko ten kąt 14˚ 30” jest zmienny czy u mnie w 1.5 elektronik będzie taki sam?

ODPOWIEDZ