PROSTE PYTANIA

Moderator: Moderatorzy

gringo
Posty: 1405
Rejestracja: 12 sierpnia 2009, 20:34
Lokalizacja: Lublin

Re: PROSTE PYTANIA

Post autor: gringo »

DUELLS - produkują części motoryzacyjne, między innymi korbowody. Nimi właśnie jestem zainteresowany, cena około 50% wyższa od byle jakich. Pytanie moje czy ktoś "zna" tą markę? Coś jest w stanie powiedzieć? Bo zastanawiam się czy warto dopłacić.
http://knedel.xp3.biz/forum1/
http://www.polskajazda.pl/Profil,CZ,350 ... 125P/15411

Google Chrome i Mozilla Firefox - ZOSTAŃ MISTRZEM POPRAWNEJ POLSZCZYZNY

Multec
Posty: 724
Rejestracja: 08 marca 2008, 19:26
Lokalizacja: Radom

Post autor: Multec »

Potrzebuję pomocy w kwestii instalacji Fiata 125p w komorze silnika. Rok 1991.
https://picasaweb.google.com/1174903814 ... 7850803218
Te przewody były w okolicach cewki, no i końcówki się zgadzają. Ten biały to +12V po stacyjce, a błękitny obrotomierz ?
https://picasaweb.google.com/1174903814 ... 1554731698
Te z kolei są na prawym fartuchu. Czerwony to elektromagnes rozrusznika, zielony oraz czarny z wtyczka to chiba wentylator, brązowe ładowanie. No i te dwa koło brązowych mnie interesują, bo jeden z nich to wzbudzenie, a drugi ?
https://picasaweb.google.com/1174903814 ... 4459428594
To też podpinać do ładowania ? Czyli wszystkie brązowe to ładowanie ?
https://picasaweb.google.com/1174903814 ... 2819365298
A te trzy przewody dochodziły do regulatora napięcia. I co z nimi zrobić, jeżeli regulator jest wbudowany w alternator ?
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2012, 21:52 przez Multec, łącznie zmieniany 1 raz.
Caro Plus 2001 1.8 VVC 157KM i 170Nm :)
03' E46 325Ci

pumex
Posty: 172
Rejestracja: 13 sierpnia 2011, 11:52
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: pumex »

Czy fotele w Caro (zwykłe, nie żadne IG) są zamienne lewy z prawym?

qdlaty
Posty: 1270
Rejestracja: 16 października 2008, 13:06
Lokalizacja: tczew

Post autor: qdlaty »

jesli da sie odkrecic szyny to tak - nie ktore sa spawane, nie wiem jaka i czy jest regula na to

pumex
Posty: 172
Rejestracja: 13 sierpnia 2011, 11:52
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: pumex »

Ok, to sprawdzę przed zakupem w tych co mam kupić i w moich - po prostu mam do wymiany fotel kierowcy, a trafiłem akurat do fotel pasażera w idealnym stanie w takim wzorze jak mój.

Dzięki za pomoc ;)

qdlaty
Posty: 1270
Rejestracja: 16 października 2008, 13:06
Lokalizacja: tczew

Post autor: qdlaty »

zawsze mozna tapicerke przelozyc

pumex
Posty: 172
Rejestracja: 13 sierpnia 2011, 11:52
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: pumex »

Bezproblemowa sprawa, czy ciężka rzeźba? Przekładałem kiedyś obicie na maluchowskim fotelu IG, i byłem bliski rzucenia tego w cholerę :P

jacekes
Administrator
Posty: 9988
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 20:38
Lokalizacja: Poznań
Auto: kredens i brzydaal
Kontakt:

Post autor: jacekes »

Multec pisze:Potrzebuję pomocy w kwestii instalacji Fiata 125p w komorze silnika. Rok 1991.
Kurde, nie potrafię pomóc, za nic w świecie mi się te kolory nie zgadzają. Spróbuj poszukać schematu z końca produkcji...
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012, 23:30 przez jacekes, łącznie zmieniany 1 raz.
"ale ty więcej złomów nie kupuj!"

Multec
Posty: 724
Rejestracja: 08 marca 2008, 19:26
Lokalizacja: Radom

Post autor: Multec »

Już wiem wsio. Dzięki za chęci. ;)
Caro Plus 2001 1.8 VVC 157KM i 170Nm :)
03' E46 325Ci

OLO
Posty: 9169
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

pumex pisze:Bezproblemowa sprawa, czy ciężka rzeźba? Przekładałem kiedyś obicie na maluchowskim fotelu IG, i byłem bliski rzucenia tego w cholerę :P
Spoko. Tylko olej metalowe kółeczka (tnij przy demontażu) i zrób to na małe tyrtytki.
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

pumex
Posty: 172
Rejestracja: 13 sierpnia 2011, 11:52
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: pumex »

Dzięki :)

qdlaty
Posty: 1270
Rejestracja: 16 października 2008, 13:06
Lokalizacja: tczew

Post autor: qdlaty »

OLO, tutaj z gabkami lepiej przelozyc, skoro fotel pasazera jest ok

JOZEF_S
Członek Stowarzyszenia
Posty: 9417
Rejestracja: 11 stycznia 2007, 10:59
Lokalizacja: Lublin

Post autor: JOZEF_S »

Czym najlepiej, zabezpieczyć zderzaki 125p, od środka ?
Doświadczenie - umiem robić Nic. I nie skończyć w jeden dzień :D

SEAT - Sociedad Espaniola de Automobiles de Turismo
VAZ - Wołżański Awtomobilnyj Zawod
FIAT -Fabbrica Italiana Automobili Torino
ALFA ROMEO - Anonima Lombarda Fabrica Automobili ROMEO
TOFAS - Türk Otomobil Fabrikasi
KIA - Kyungsung Precision Industry
FSO - Fabryka Samochodów Osobowych

jacekes
Administrator
Posty: 9988
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 20:38
Lokalizacja: Poznań
Auto: kredens i brzydaal
Kontakt:

Post autor: jacekes »

Ja bym użył brunoxu. Bo na pewno nie są wolne od rdzy.
"ale ty więcej złomów nie kupuj!"

tomek27hfp
Posty: 9
Rejestracja: 19 stycznia 2012, 22:28
Lokalizacja: Żary

Post autor: tomek27hfp »

najlepszym rozwiazaniem byloby wypiaskowac je od srodka i pomalowac pokdladem antykorozyjnym.

piaskowac powinien ktos z glowa by nie zepsuc chromu.
Obrazek

jose
Posty: 4345
Rejestracja: 08 stycznia 2007, 18:20
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: jose »

jacekes pisze:Ja bym użył brunoxu
Prędzej czy później odpadnie.

System Epirust+Epinox i na to cokolwiek.

marck1
Posty: 1199
Rejestracja: 01 maja 2007, 22:22
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: marck1 »

JOZEF_STALIN pisze:Czym najlepiej, zabezpieczyć zderzaki 125p, od środka ?
Farba "okrętowa" - moje do dziś dają radę :)
Fiat 125p 1300 1974r.

jureczek
Posty: 170
Rejestracja: 26 listopada 2009, 19:49
Lokalizacja: Przemyśl - Kraków
Kontakt:

Post autor: jureczek »

Dokładnie darba okrętowa z OLIVY daje rade.

Slawek
Posty: 46
Rejestracja: 23 czerwca 2011, 22:26
Lokalizacja: Biłgoraj

Post autor: Slawek »

Panowie takie pytanko: czy w takim wynalazku http://img264.imageshack.us/img264/277/temp12aa.jpg wskazówka w stanie spoczynku (urządzonko nie podłączone) może latać swobodnie na prawo i lewo?

OLO
Posty: 9169
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

tak
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

marck1
Posty: 1199
Rejestracja: 01 maja 2007, 22:22
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: marck1 »

Nie.
Fiat 125p 1300 1974r.

Maurer
Posty: 849
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 23:39
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Maurer »

Może :570:
"Bo film to najważniejsza ze sztuk."
http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO ... Caro/84754

Koval_STM
Posty: 1793
Rejestracja: 10 stycznia 2007, 18:34
Lokalizacja: Warszawa - Wesoła

Post autor: Koval_STM »

Może "latać" ale powinna wracać do pozycji 0 jak wskaźnik jest poziomo.
FSO 1500 '89 1.6 CB
PF 125p '75 1.6 Rover MPI :D
Daewoo-FSO Polonez Atu+ '98 1.6 GSi Digital
FSO Polonez '88 1.5 AB

qdlaty
Posty: 1270
Rejestracja: 16 października 2008, 13:06
Lokalizacja: tczew

Post autor: qdlaty »

wszystko zależy od kontrukcji danego wskażnika, niektóre mają na tyle silny moment hamujacy że nie lata, większość lata - pod napięciem nie lata

OLO
Posty: 9169
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

Wg mnie jak sie nim majta to wskazówka lata jak chce. Ma wracać do 0 jak sie go odłoży. Po podłaczeniu w samochodzie wskazuje stabilnie - brak wpływu wstrząsów.
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

philips
Posty: 960
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 19:07
Lokalizacja: Mikołów, k. Katowic
Kontakt:

Post autor: philips »

Mocne falowanie obrotów na jałowym + możliwa jazda tylko w trybie przyspieszania bo inaczej straszne szarpanie + pierdoły na obrotomierzu, przy hamowaniu silnikiem spadek na 0 + spadek obrotów po dodaniu gazu + strzelanie w wydech = zielony kabelek ???
Polski Fiat 125p '74
BMW E30 320i '88
Fiat 126p '94
FSO Polonez Caro 1.6 GLI '95

autowidol
Członek Stowarzyszenia
Posty: 1650
Rejestracja: 10 stycznia 2007, 09:27
Lokalizacja: Czapelki, gm. Świecie
Kontakt:

Post autor: autowidol »

Bingo! Wogóle przejrzyj aparat zapłonowy.

Bomber
Posty: 227
Rejestracja: 15 grudnia 2008, 18:15
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Bomber »

Poduszka skrzyni 125p jest taka sama jak w Polonezie?

arnold
Posty: 348
Rejestracja: 14 marca 2011, 23:40
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: arnold »

Przy polonezowskiej skrzyni tak ;) A stara skrzynia ma inną.
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2012, 22:05 przez arnold, łącznie zmieniany 1 raz.
To ja dowcipas. Salve!

clk
Posty: 333
Rejestracja: 17 sierpnia 2008, 17:10
Lokalizacja: Olsztyn

Post autor: clk »

czy normalne śruby od stalowej felgi poloneza będą pasowały dla felgi smith uk ?
caro+

ODPOWIEDZ