PROSTE PYTANIA

Moderator: Moderatorzy

HOMZIK
Posty: 2768
Rejestracja: 11 maja 2007, 15:30
Lokalizacja: Elbląg

Post autor: HOMZIK »

OLO pisze:Z większym lub mniejszym powodzenie.
CAMARO tez tak gadał. W końcu i on zszedł na złą drogę FSO AUTOKLUBU :563:
Motocyklowy PROJEKT 120 w przygotowaniu. Termin realizacji lato 2014 Wykonawca : Milewski, Promocja : Agencja Reklamy CONTACT, motocykle dostarcza INTER MOTORS-dystrybutor DUCATI, TRIUMPH.

www.uzyjwyobrazni.pl

OLO
Posty: 9172
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

Broda ci do oczu wejdzie :)
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

HOMZIK
Posty: 2768
Rejestracja: 11 maja 2007, 15:30
Lokalizacja: Elbląg

Post autor: HOMZIK »

:551:
Motocyklowy PROJEKT 120 w przygotowaniu. Termin realizacji lato 2014 Wykonawca : Milewski, Promocja : Agencja Reklamy CONTACT, motocykle dostarcza INTER MOTORS-dystrybutor DUCATI, TRIUMPH.

www.uzyjwyobrazni.pl

OLO
Posty: 9172
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

To do WRB odnoście przeciazenia 100G
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

Bomber
Posty: 227
Rejestracja: 15 grudnia 2008, 18:15
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Bomber »

Jaką długość powinny mieć przewody sztywne do połączenia starego typu pompy z zaciskami Lucas?

WRB
Posty: 356
Rejestracja: 16 stycznia 2007, 06:46
Lokalizacja: Lublin

Post autor: WRB »

długość metalowych przewodów nie zależy od zacisków, sztywnych przewodów nie łączysz z zaciskami. kupuj oryginalne tylko wkręty zmień z jednej strony, żeby pasowały do przewodów elastycznych Lukasowych.
świat dla wszystkich, Polska dla Polaków. to nie rasizm, to prawo do bycia Panem we własnym domu.

Bomber
Posty: 227
Rejestracja: 15 grudnia 2008, 18:15
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Bomber »

Źle to trochę ująłem i się nie zrozumieliśmy. Jakie długości mają przednie, sztywne przewody hamulcowe w borewiczu?

Marcin125p
Posty: 3662
Rejestracja: 22 czerwca 2009, 22:25
Lokalizacja: Żukowo

Post autor: Marcin125p »

Zagadka. Wszystkie panewki które miałem w silniku miały rowek, a w tych co kupiłem rowek mają te szersze, a ta węższa od strony rozrządu nie ma rowka, ani żadnego otworu, za to ma brązową warstwę na zewnętrznej powierzchni. O co chodzi?
125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva :)

krzyspi25
Posty: 25
Rejestracja: 14 stycznia 2007, 12:05
Lokalizacja: Sosnowiec

Post autor: krzyspi25 »

Zapewne chodzi o panewki główne??
Brat miał taki właśnie przypadek.
Kupione na allegro.
Przednie panewki bez rowka i otworów, musiał kupić następne nowe w normalnym sklepie - tam już wszystkie były ok.
Wniosek jest jeden: te panewy są do d..y, czyli chyba jakiś odrzut produkcyjny
Uriah Heep - July Morning

maciejowski
Posty: 3834
Rejestracja: 25 lutego 2007, 19:08
Lokalizacja: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Auto: gromadka gruzów

Post autor: maciejowski »

nie do dupy, tylko do pn-a jeśli się nie mylę, ale co kto lubi.

OLO
Posty: 9172
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

Nie mylisz sie. Do 115c można założyć dowolne. Do polda muszą być zspecjalne. ALe teraz nei powiem jak wyglaajajedne i drugie.
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

Marcin125p
Posty: 3662
Rejestracja: 22 czerwca 2009, 22:25
Lokalizacja: Żukowo

Post autor: Marcin125p »

Czyli brak rowka w przedniej panewce niczemu nie szkodzi?
125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva :)

OLO
Posty: 9172
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

w 115c nie.
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

Marcin125p
Posty: 3662
Rejestracja: 22 czerwca 2009, 22:25
Lokalizacja: Żukowo

Post autor: Marcin125p »

Dzięki! :564:
125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva :)

JOZEF_S
Członek Stowarzyszenia
Posty: 9417
Rejestracja: 11 stycznia 2007, 10:59
Lokalizacja: Lublin

Post autor: JOZEF_S »

Czy ściana grodziowa z poloneza, jest taka sama jak w 125p ?
Doświadczenie - umiem robić Nic. I nie skończyć w jeden dzień :D

SEAT - Sociedad Espaniola de Automobiles de Turismo
VAZ - Wołżański Awtomobilnyj Zawod
FIAT -Fabbrica Italiana Automobili Torino
ALFA ROMEO - Anonima Lombarda Fabrica Automobili ROMEO
TOFAS - Türk Otomobil Fabrikasi
KIA - Kyungsung Precision Industry
FSO - Fabryka Samochodów Osobowych

Koval_STM
Posty: 1793
Rejestracja: 10 stycznia 2007, 18:34
Lokalizacja: Warszawa - Wesoła

Post autor: Koval_STM »

Niet.
FSO 1500 '89 1.6 CB
PF 125p '75 1.6 Rover MPI :D
Daewoo-FSO Polonez Atu+ '98 1.6 GSi Digital
FSO Polonez '88 1.5 AB

Berek
Posty: 2168
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 20:04
Lokalizacja: Świdnica ( Bystrzyca Dolna )

Post autor: Berek »

Marcin125p pisze:Czyli brak rowka w przedniej panewce niczemu nie szkodzi?
Nie bo i tak zaraz będziesz je zmieniał hehehe

klysek1
Posty: 2833
Rejestracja: 24 listopada 2007, 12:11
Lokalizacja: Warszawa
Auto: Polski Fiat

Post autor: klysek1 »

Mam problem ze sprzęgłem.
Zdarza się, że pedał nie chodzi płynnie i po wciśnięciu powraca do pozycji wyjściowej z lekkim opóźnieniem, powodując lekkie ślizganie się sprzęgła.
Sprzęgło hydrauliczne.
Gdzie szukać przyczyny?

Berek
Posty: 2168
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 20:04
Lokalizacja: Świdnica ( Bystrzyca Dolna )

Post autor: Berek »

klysek1 pisze:Mam problem ze sprzęgłem.
Zdarza się, że pedał nie chodzi płynnie i po wciśnięciu powraca do pozycji wyjściowej z lekkim opóźnieniem, powodując lekkie ślizganie się sprzęgła.
Sprzęgło hydrauliczne.
Gdzie szukać przyczyny?
Wysprzęglnik

Teraz ja pozawracam dupe

Simmeringi wału z PN pasują do 115C, lub jeżeli nie to jakie wymiary

OLO
Posty: 9172
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

Pasują. Ostatnio wymienaiełm przedni.
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

adam.o
Posty: 343
Rejestracja: 18 kwietnia 2008, 11:19
Lokalizacja: Świdnica/Wrocław

Post autor: adam.o »

klysek1 pisze:Mam problem ze sprzęgłem.
Zdarza się, że pedał nie chodzi płynnie i po wciśnięciu powraca do pozycji wyjściowej z lekkim opóźnieniem, powodując lekkie ślizganie się sprzęgła.
Sprzęgło hydrauliczne.
Gdzie szukać przyczyny?
Kumpel miał kiedyś coś takiego, na jeszcze łapkowym docisku. Po wymianie docisku, bez ruszania hydrauliki, wszystko ok.

Berek
Posty: 2168
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 20:04
Lokalizacja: Świdnica ( Bystrzyca Dolna )

Post autor: Berek »

OLO pisze:Pasują. Ostatnio wymienaiełm przedni.
Dziękować

qdlaty
Posty: 1270
Rejestracja: 16 października 2008, 13:06
Lokalizacja: tczew

Post autor: qdlaty »

Dla upewnienia się - do plusa można wkręcić trójnik i czujnik ciśnienia oleju do zegarów?
2 pytanie - czy wskaźnik ciśnienia w caro to taki sam woltomierz jak temp/paliwo?
3 pytanie - jaką charakterystykę ma czujnik paliwa (liniowa/ nieliniowa, jakie wartości)
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2011, 20:43 przez qdlaty, łącznie zmieniany 1 raz.

kaovietz
Posty: 2860
Rejestracja: 08 stycznia 2007, 22:16
Lokalizacja: Bydziuchna

Post autor: kaovietz »

Krótko:
Czy pompa hamulcowa Arenty 82>, średnica tłoka 20.64mm podpasi pod serwo FSO.
Jakie gwinty ma na wyjściach?

Edit: gwint 1, czyli Lucas. Pozostaje pytanie o współpracę z serwem FSO, starego typu rzecz jasna.
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2011, 22:00 przez kaovietz, łącznie zmieniany 1 raz.
Друзья познабтся в беде.

Koval_STM
Posty: 1793
Rejestracja: 10 stycznia 2007, 18:34
Lokalizacja: Warszawa - Wesoła

Post autor: Koval_STM »

kaovietz pisze:Krótko:
Czy pompa hamulcowa Arenty 82>, średnica tłoka 20.64mm podpasi pod serwo FSO.
Jakie gwinty ma na wyjściach?
Podchodzi, a gwint to M10/1 (tak jak Lucas)
FSO 1500 '89 1.6 CB
PF 125p '75 1.6 Rover MPI :D
Daewoo-FSO Polonez Atu+ '98 1.6 GSi Digital
FSO Polonez '88 1.5 AB

kaovietz
Posty: 2860
Rejestracja: 08 stycznia 2007, 22:16
Lokalizacja: Bydziuchna

Post autor: kaovietz »

Dzięki Koval, o to mię chodziło. :564:
Друзья познабтся в беде.

OLO
Posty: 9172
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

qdlaty pisze:Dla upewnienia się - do plusa można wkręcić trójnik i czujnik ciśnienia oleju do zegarów
Tak. Z poldków poniżźej 1993
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

qdlaty
Posty: 1270
Rejestracja: 16 października 2008, 13:06
Lokalizacja: tczew

Post autor: qdlaty »

OLO, czyli po '93 nie było zegara ciśnienia oleju? jezdzilem 96 ktory mial...

OLO
Posty: 9172
Rejestracja: 09 stycznia 2007, 13:29
Lokalizacja: Wawa

Post autor: OLO »

W szerokich był. Ale bez trójnika. Bańka została umieszczona we wsporniku filtra oleju.
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

jose
Posty: 4345
Rejestracja: 08 stycznia 2007, 18:20
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: jose »

OLO pisze:Ale bez trójnika. Bańka została umieszczona we wsporniku filtra oleju.
Różnie z tym było. Raczej losowo.

ODPOWIEDZ