PROSTE PYTANIA

Moderator: Moderatorzy

HOMZIK
Posts: 2768
Joined: 11 May 2007, 15:30
Location: Elbląg

Post by HOMZIK »

OLO wrote:Z większym lub mniejszym powodzenie.
CAMARO tez tak gadał. W końcu i on zszedł na złą drogę FSO AUTOKLUBU :563:
Motocyklowy PROJEKT 120 w przygotowaniu. Termin realizacji lato 2014 Wykonawca : Milewski, Promocja : Agencja Reklamy CONTACT, motocykle dostarcza INTER MOTORS-dystrybutor DUCATI, TRIUMPH.

www.uzyjwyobrazni.pl

OLO
Posts: 9157
Joined: 09 January 2007, 13:29
Location: Wawa

Post by OLO »

Broda ci do oczu wejdzie :)
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

HOMZIK
Posts: 2768
Joined: 11 May 2007, 15:30
Location: Elbląg

Post by HOMZIK »

:551:
Motocyklowy PROJEKT 120 w przygotowaniu. Termin realizacji lato 2014 Wykonawca : Milewski, Promocja : Agencja Reklamy CONTACT, motocykle dostarcza INTER MOTORS-dystrybutor DUCATI, TRIUMPH.

www.uzyjwyobrazni.pl

OLO
Posts: 9157
Joined: 09 January 2007, 13:29
Location: Wawa

Post by OLO »

To do WRB odnoście przeciazenia 100G
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

Bomber
Posts: 227
Joined: 15 December 2008, 18:15
Location: Warszawa

Post by Bomber »

Jaką długość powinny mieć przewody sztywne do połączenia starego typu pompy z zaciskami Lucas?

WRB
Posts: 356
Joined: 16 January 2007, 06:46
Location: Lublin

Post by WRB »

długość metalowych przewodów nie zależy od zacisków, sztywnych przewodów nie łączysz z zaciskami. kupuj oryginalne tylko wkręty zmień z jednej strony, żeby pasowały do przewodów elastycznych Lukasowych.
świat dla wszystkich, Polska dla Polaków. to nie rasizm, to prawo do bycia Panem we własnym domu.

Bomber
Posts: 227
Joined: 15 December 2008, 18:15
Location: Warszawa

Post by Bomber »

Źle to trochę ująłem i się nie zrozumieliśmy. Jakie długości mają przednie, sztywne przewody hamulcowe w borewiczu?

Marcin125p
Posts: 3658
Joined: 22 June 2009, 22:25
Location: Żukowo

Post by Marcin125p »

Zagadka. Wszystkie panewki które miałem w silniku miały rowek, a w tych co kupiłem rowek mają te szersze, a ta węższa od strony rozrządu nie ma rowka, ani żadnego otworu, za to ma brązową warstwę na zewnętrznej powierzchni. O co chodzi?
125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva :)

krzyspi25
Posts: 25
Joined: 14 January 2007, 12:05
Location: Sosnowiec

Post by krzyspi25 »

Zapewne chodzi o panewki główne??
Brat miał taki właśnie przypadek.
Kupione na allegro.
Przednie panewki bez rowka i otworów, musiał kupić następne nowe w normalnym sklepie - tam już wszystkie były ok.
Wniosek jest jeden: te panewy są do d..y, czyli chyba jakiś odrzut produkcyjny
Uriah Heep - July Morning

maciejowski
Posts: 3833
Joined: 25 February 2007, 19:08
Location: Stołeczne Królewskie Miasto Kraków
Auto: gromadka gruzów

Post by maciejowski »

nie do dupy, tylko do pn-a jeśli się nie mylę, ale co kto lubi.

OLO
Posts: 9157
Joined: 09 January 2007, 13:29
Location: Wawa

Post by OLO »

Nie mylisz sie. Do 115c można założyć dowolne. Do polda muszą być zspecjalne. ALe teraz nei powiem jak wyglaajajedne i drugie.
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

Marcin125p
Posts: 3658
Joined: 22 June 2009, 22:25
Location: Żukowo

Post by Marcin125p »

Czyli brak rowka w przedniej panewce niczemu nie szkodzi?
125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva :)

OLO
Posts: 9157
Joined: 09 January 2007, 13:29
Location: Wawa

Post by OLO »

w 115c nie.
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

Marcin125p
Posts: 3658
Joined: 22 June 2009, 22:25
Location: Żukowo

Post by Marcin125p »

Dzięki! :564:
125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva :)

JOZEF_S
Członek Stowarzyszenia
Posts: 9417
Joined: 11 January 2007, 10:59
Location: Lublin

Post by JOZEF_S »

Czy ściana grodziowa z poloneza, jest taka sama jak w 125p ?
Doświadczenie - umiem robić Nic. I nie skończyć w jeden dzień :D

SEAT - Sociedad Espaniola de Automobiles de Turismo
VAZ - Wołżański Awtomobilnyj Zawod
FIAT -Fabbrica Italiana Automobili Torino
ALFA ROMEO - Anonima Lombarda Fabrica Automobili ROMEO
TOFAS - Türk Otomobil Fabrikasi
KIA - Kyungsung Precision Industry
FSO - Fabryka Samochodów Osobowych

Koval_STM
Posts: 1793
Joined: 10 January 2007, 18:34
Location: Warszawa - Wesoła

Post by Koval_STM »

Niet.
FSO 1500 '89 1.6 CB
PF 125p '75 1.6 Rover MPI :D
Daewoo-FSO Polonez Atu+ '98 1.6 GSi Digital
FSO Polonez '88 1.5 AB

Berek
Posts: 2168
Joined: 09 January 2007, 20:04
Location: Świdnica ( Bystrzyca Dolna )

Post by Berek »

Marcin125p wrote:Czyli brak rowka w przedniej panewce niczemu nie szkodzi?
Nie bo i tak zaraz będziesz je zmieniał hehehe

klysek1
Posts: 2833
Joined: 24 November 2007, 12:11
Location: Warszawa
Auto: Polski Fiat

Post by klysek1 »

Mam problem ze sprzęgłem.
Zdarza się, że pedał nie chodzi płynnie i po wciśnięciu powraca do pozycji wyjściowej z lekkim opóźnieniem, powodując lekkie ślizganie się sprzęgła.
Sprzęgło hydrauliczne.
Gdzie szukać przyczyny?

Berek
Posts: 2168
Joined: 09 January 2007, 20:04
Location: Świdnica ( Bystrzyca Dolna )

Post by Berek »

klysek1 wrote:Mam problem ze sprzęgłem.
Zdarza się, że pedał nie chodzi płynnie i po wciśnięciu powraca do pozycji wyjściowej z lekkim opóźnieniem, powodując lekkie ślizganie się sprzęgła.
Sprzęgło hydrauliczne.
Gdzie szukać przyczyny?
Wysprzęglnik

Teraz ja pozawracam dupe

Simmeringi wału z PN pasują do 115C, lub jeżeli nie to jakie wymiary

OLO
Posts: 9157
Joined: 09 January 2007, 13:29
Location: Wawa

Post by OLO »

Pasują. Ostatnio wymienaiełm przedni.
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

adam.o
Posts: 343
Joined: 18 April 2008, 11:19
Location: Świdnica/Wrocław

Post by adam.o »

klysek1 wrote:Mam problem ze sprzęgłem.
Zdarza się, że pedał nie chodzi płynnie i po wciśnięciu powraca do pozycji wyjściowej z lekkim opóźnieniem, powodując lekkie ślizganie się sprzęgła.
Sprzęgło hydrauliczne.
Gdzie szukać przyczyny?
Kumpel miał kiedyś coś takiego, na jeszcze łapkowym docisku. Po wymianie docisku, bez ruszania hydrauliki, wszystko ok.

Berek
Posts: 2168
Joined: 09 January 2007, 20:04
Location: Świdnica ( Bystrzyca Dolna )

Post by Berek »

OLO wrote:Pasują. Ostatnio wymienaiełm przedni.
Dziękować

qdlaty
Posts: 1270
Joined: 16 October 2008, 13:06
Location: tczew

Post by qdlaty »

Dla upewnienia się - do plusa można wkręcić trójnik i czujnik ciśnienia oleju do zegarów?
2 pytanie - czy wskaźnik ciśnienia w caro to taki sam woltomierz jak temp/paliwo?
3 pytanie - jaką charakterystykę ma czujnik paliwa (liniowa/ nieliniowa, jakie wartości)
Last edited by qdlaty on 12 April 2011, 20:43, edited 1 time in total.

kaovietz
Posts: 2860
Joined: 08 January 2007, 22:16
Location: Bydziuchna

Post by kaovietz »

Krótko:
Czy pompa hamulcowa Arenty 82>, średnica tłoka 20.64mm podpasi pod serwo FSO.
Jakie gwinty ma na wyjściach?

Edit: gwint 1, czyli Lucas. Pozostaje pytanie o współpracę z serwem FSO, starego typu rzecz jasna.
Last edited by kaovietz on 12 April 2011, 22:00, edited 1 time in total.
Друзья познабтся в беде.

Koval_STM
Posts: 1793
Joined: 10 January 2007, 18:34
Location: Warszawa - Wesoła

Post by Koval_STM »

kaovietz wrote:Krótko:
Czy pompa hamulcowa Arenty 82>, średnica tłoka 20.64mm podpasi pod serwo FSO.
Jakie gwinty ma na wyjściach?
Podchodzi, a gwint to M10/1 (tak jak Lucas)
FSO 1500 '89 1.6 CB
PF 125p '75 1.6 Rover MPI :D
Daewoo-FSO Polonez Atu+ '98 1.6 GSi Digital
FSO Polonez '88 1.5 AB

kaovietz
Posts: 2860
Joined: 08 January 2007, 22:16
Location: Bydziuchna

Post by kaovietz »

Dzięki Koval, o to mię chodziło. :564:
Друзья познабтся в беде.

OLO
Posts: 9157
Joined: 09 January 2007, 13:29
Location: Wawa

Post by OLO »

qdlaty wrote:Dla upewnienia się - do plusa można wkręcić trójnik i czujnik ciśnienia oleju do zegarów
Tak. Z poldków poniżźej 1993
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

qdlaty
Posts: 1270
Joined: 16 October 2008, 13:06
Location: tczew

Post by qdlaty »

OLO, czyli po '93 nie było zegara ciśnienia oleju? jezdzilem 96 ktory mial...

OLO
Posts: 9157
Joined: 09 January 2007, 13:29
Location: Wawa

Post by OLO »

W szerokich był. Ale bez trójnika. Bańka została umieszczona we wsporniku filtra oleju.
Cisza na morzu, cisza w armacie.
Kto się odezwie - nie jedzie w FIACIE

jose
Posts: 4344
Joined: 08 January 2007, 18:20
Location: Warszawa

Post by jose »

OLO wrote:Ale bez trójnika. Bańka została umieszczona we wsporniku filtra oleju.
Różnie z tym było. Raczej losowo.

Post Reply