Forum Stowarzyszenia FSOAUTOKLUB Strona Główna Forum Stowarzyszenia FSOAUTOKLUB

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Strona Stowarzyszenia FSOAUTOKLUB

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: SPAjK
Czw 14 Cze, 2007 11:04
Przywitaj i przedstaw sie na forum...
Autor Wiadomość
staszek 

Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 15:23   Witamy

Służymy pomocą ;)

ovvero 

Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 15:56   Polonez 1987 - jeszcze nie przejściówka

Witam wszystkich,

odziedziczyłem poloneza po dziadku, jest to borewicz rocznik 1987, wiem że w tym roku były już przejściówki ale to jeszcze rasowy borewicz. Samochód w rodzinie od 1989 roku, ma przejechane 101 tys. km i całkiem zdrowa blacha, przez 80% czasu był garażowany. Samochód mocno zapyziały i poniszczony ale ma potencjał, mnie co prawda brak zapału, doświadczenia i środków ale musiałem go wziąć żeby nie poszedł na żyletki.

Potrzebuje waszej pomocy, gdzie w wawie jest mechanik który pomoże go uruchomić ? Przejechałem nim 350 km jednego dnia i zgasł mi pod domem przy parkowaniu w wawie i nie potrafię go juz od dwóch tygodni uruchomić. Jest iskra na kazdej świecy, świece w miarę nowe i wyczyszczone, paliwo jest, gaźniki zalewane paliwem i tez bez rezultatów. Styki w kopułce oszczyszczone, aprat zapłonowy kręci także napęd z rozrządu jest.

# Janisz 
Członek Stowarzyszenia
jabol punk

Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 16:19   

Gdzie dokładnie masz tego pomyloneza w tej Wawie? Jak chcesz to napisz na pw, to możemy coś pokombinować jak by mi po drodze było :)
A przejściówki to w 89 zaczęły wychodzić :P

# Golden 
Członek Stowarzyszenia
Mariusz

Wysłany: Pon 14 Cze, 2010 11:13   

Nie wiem czy koledze ovvero nie chodziło o "przejściówkę" między borewiczem a akwarium :)

Marcin125p 
szofer

Wysłany: Sro 16 Cze, 2010 18:44   

ovvero, po 350 km to w polonezie napewno skończyło się paliwo! :D

K-750 
Tomek

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 21:48   

Dzień dobry się z wszystkimi :564:
Tomek, ze Świerklan koło Rybnika.
Od pół roku jestem szczęśliwym posiadaczem Polskiego Fiata 125p z 1975r - pierwszy MR - jeszcze ten fajniejszy, z lampkami w drzwiach, kapslami na felgach, podłokietnikiem itd :) Bardzo urokliwa maszyna, w kolorze "czerwień meksykańska" chyba :556: .
Prócz "fiaciora" mam jeszcze Chryslera PT Cruisera 2,2 CRD 2003, również bardzo fajne autko, ale oczywiście nie tak fajne jak "fiacior" :)
Oprócz czterech kółek mam jeszcze 3 kółka - KMZ K-750 "Kasia" - radziecki motocykl z wózkiem bocznym z 1967r
i 2 kółka - Husqvarna TE 610, obecnie chce ją sprzedać i zamienić na Junaka.
Moja wiedza z dziedziny mechaniki pojazdowej jest raczej marna, dopiero się uczę.

Pavel 
Daj mi agrafkę... żywcem mnie nie wezmą!

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010 22:20   

Powitać.

Profil uzupełnij i będzie git. :D

Zawsze się zastanawiałem jak się prowadzi motocykl z koszem ? Ni to samochód ni to motocykl (na 2 kołach)

poszukuje: zdjęć, artykułów o PN Truck 88 - 92

K-750 
Tomek

Wysłany: Czw 24 Cze, 2010 11:56   

Jak będę miał chwilę to dorobię zdjęcia (oczywiście fiata) i dodam do profilu :)
Motocykl z koszem ma wszystkie wady motocykla i samochodu :) Ale jest fajny, prowadzi się wyjątkowo, trochę jak ciągnik - duże, ciężkie, i siedzi się wierzchem :) Trzeba się nauczyć, bezwładność wózka ściąga przy przyspieszaniu w prawo, przy hamowaniu w lewo, i tzreba uważać w zakrętach. Trochę brakuje przedniego prawego koła, można się wywrócić.
No i jeszcze zależy jaki to jest motocykl. Mój ma 43 lata, więc wózek z boku robi za skrzynkę narzędziową. Dziś na przykład jadąc do pracy (40km w jedną stronę) wysiadło mi ładowanie. trzeba było coś pokombinować na drodze, powiązać kabelki i dojechać. Musze zawsze mieć z sobą prostownik, obok kompa w biurze ładuję mi się akumulator, obym dojechał do domu bez świateł ;) Awaria oczywiście wynika z mojego błędu, nie zrobiłem porządnie elektryki, bo działała (przez dwa lata). To co zrobiłem porządnie to się nie psuje :P
Kto nie robi porządnie ten robi dwa razy :D

Sorry jak pisze coś w niewłaściwym temacie, albo popełniam inne błędy, pierwszy raz jestem zarejestrowany na poważnym forum, jak co to miejcie wyrozumiałość i mnie poprawcie

Pavel 
Daj mi agrafkę... żywcem mnie nie wezmą!

Wysłany: Czw 24 Cze, 2010 14:00   

K-750 napisał/a:
zdjęcia (oczywiście fiata) i dodam do profilu

Raczej chodzi o dane w profilu, zwłaszcza wiek (wymagany jest)

Co do poprawiania, zacznij się pilnować, wytykane są błędy ort. a za ich nagminność bany są rozdawane.

K-750 napisał/a:
duże, ciężkie

i boxer :D zawsze mnie się takie podobały ... kto wie co przyniesie przyszłość :)

poszukuje: zdjęć, artykułów o PN Truck 88 - 92

Ambrosios 
Konrad M.

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw 24 Cze, 2010 21:13   

K-750 napisał/a:

Dziś na przykład jadąc do pracy (40km w jedną stronę) wysiadło mi ładowanie.

Zastanawiam sie do jakiej pracy chodzi to ladowanie, ze wysiadlo. Coraz wiecej osob robi tego typu bledy w skladni zdania. Polska jezyk trudna jezyk. Ale motorek fajny :)

JRJ 

Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 15:34   

Witam wszystkich miłośników Fiata i FSO.

Mam na imię Michał, kilka dni temu stałem się posiadaczem Fiata 125p, który jest starszy ode mnie o 2 lata, a lat mam 32. Data pierwszej rejestracji 02.1976. Auto od pierwszego właściciela.

Auto nie było odpalane od 2002 roku, ale przez cały ten okres stało w suchym i ciepłym garażu, blacha zdrowa. Auto było używane jako rajdówka, nawet ma klatkę, choć dość ubogą w porównaniu z aktualnymi wymaganiami załącznika J. Prawdopodobnie będzie robione na rajdówkę, do startów w klasie historycznej. Na razie czeka mnie inwentaryzacja tego co jest, co potrzeba i dłubanina w długie zimowe wieczory. Mam nadzieję, że do przyszłego roku się z tym projektem wyrobię.

# Trool 
Członek Stowarzyszenia

Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 16:43   

witamy
i prosimy o zdjęcia tej rajdówki.
wizjoner-bajkopisarz żyjący w odrealnieniu i wyglądający non stop jakby przyćpał (Stal-Krakers) i 16letni fanatyk poloneza, sex-u w cyberprzestrzeni i frytek w McDonaldzie byli w stanie swoim podniecaniem się cokolwiek zmienić.

CAmaRO 
Wiceprezes Zarządu
Piotr Patryk Brzozowski

Wysłany: Wto 29 Cze, 2010 22:19   

Trool napisał/a:
witamy

Zdecydowanie prosimy :)

marinn 

Wysłany: Sro 30 Cze, 2010 14:02   Witam wszystkich :-)

Witam wszystkich :-) ,

Jestem Mariusz. Moja przygoda z motoryzacją rozpoczęła się właśnie od auta FSO. Był to niejaki poczciwy Fiat 125P 1,5 z 1987r w kolorze szarym. W obecnym czasie był to mój główny środek transportu, który stał się oczkiem w moim głowie. Jako młody człowiek (jeszcze licealista), którego pasją była motoryzacja poświęcałem mu wiele czasu i pieniędzy. Z uwagi na ekonomię, a wiadomo że 125P mało nie palił postanowiłem w nim wymienić silnik. Wybór padł na znaną jednostkę VW 1,6 Diesel. Autko sprawowało się naprawdę dobrze i przejechałem nim wiele tysięcy kilometrów. Budziło straszne zdziwienie kiedy tankowałem olej napędowy na stacji benzynowej :-)
Z czasem jednak musiałem zmienić auto na nowsze, a nie stać mnie było na utrzymanie dwóch aut. Obecnie jeżdżę Hondą Civic gen.6 Faktem jest, że pomimo uplywu lat sentyment do aut FSO pozostał. W związku z tym obecnie planuję zakup Fiata 125P, ale teraz już tylko z pobudek kolekcjonerskich, sentymentu i zamiłowania do tych samochodów.

Pozdrawiam

gringo 
Jawer w PF :D

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Sro 30 Cze, 2010 17:38   

marinn, powitać, miło że masz takie powody ;)

wojciech 

Wysłany: Czw 01 Lip, 2010 07:46   

Witam! Jestem Wojtek. Mieszkam na podkarpaciu! Bardzo mi miło! Chciałem się ze wszystkimi przywitać! Posiadam Fiata 125p z 85r. :D

# Serocki 
Członek Stowarzyszenia
Sebastian Serocki

Wysłany: Czw 01 Lip, 2010 08:22   

Cześć Wojtek! Miło nam Ciebie powitać. Na dzień dobry uzupełnij profil w wiek, gdyż jest to u nas wymagane ;)
Fiacior ze zdjęcia wygląda nieźle :564:

Jogi 

Wysłany: Pią 02 Lip, 2010 22:15   

Witam!
Mam na imie Krzysztof, skończyłem 19 lat, mieszkam w Poznaniu na Ratajach :)
Jestem dumnym posiadaczem ostatniej wersji Fiata 126 z nie dużym jak mi się wydaje przebiegiem 25tys km. W najbliższych miesiącach planuje zakup "dupowozu" i wysłanie maluszka na emeryture, tzn schować go do stodoły i wyciągać głównie na zloty.
Jako miłośnik naszej motoryzacji stwierdziłem, że chciałbym pozostać przy polskim aucie.
Wybór padł na Poloneza, najchętniej Caro. Czas pokaże czy coś z tego pomysłu wyjdzie.
Na forum zarejestrowałem się z nadzieją pogłębienia mojej skromnej wiedzy na temat wyrobów FSO.
Jestem bardziej nastawiony na odbiór niż nadawanie, więc pewnie nie będe się dużo udzielał. ;)
Pozdrawiam.

JRJ 

Wysłany: Czw 08 Lip, 2010 15:18   

Trool napisał/a:
witamy

Proszę o to zdjęcia mojej rajdóweczki:

Uploaded with ImageShack.us

# Trool 
Członek Stowarzyszenia

Wysłany: Wto 13 Lip, 2010 14:08   

skądś kojarzę belki na tym fiacie. Całkiem nieźle wygląda ciekawe jak to trzyma się kupy ??
wizjoner-bajkopisarz żyjący w odrealnieniu i wyglądający non stop jakby przyćpał (Stal-Krakers) i 16letni fanatyk poloneza, sex-u w cyberprzestrzeni i frytek w McDonaldzie byli w stanie swoim podniecaniem się cokolwiek zmienić.

bzik4 

Wysłany: Czw 22 Lip, 2010 00:53   

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Co prawda nie jestem posiadaczem pojazdu FSO ale mam łódź z silnikiem FSO1500, a że lubię podłubać w jej maszynowni to chyba dobrze że tu trafiłem bo jak juź zdążyłem zauważyć są tu ludzie którzy na polskich maszynach zęby zjedli.

# Janisz 
Członek Stowarzyszenia
jabol punk

Wysłany: Czw 22 Lip, 2010 22:00   

Trool napisał/a:
skądś kojarzę belki na tym fiacie.

Bo na każdym zdjęciu z początków kariery Hołowczyca Krzysztofa są podobne belki i podobne fiaty nawet :D

# Stefan1983 
Członek Stowarzyszenia
Krzysztof Stefaniak

Wysłany: Pią 23 Lip, 2010 20:23   

JRJ napisał/a:
Proszę o to zdjęcia mojej rajdóweczki:

Zakupiony w Olsztynie? ;)

!Zdecydowanie kupię wszelkie nowe i używane części do OSY M52!

Michaś 

Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 22:51   

Witam wszystkich,

Jestem pasjonatem FSO, największym sentymentem darzę modele 125/126p a ostatnią generację Poloneza, czasem mam okazję jeszcze ujeżdżać :) i choć obecnie nie posiadam żadnego modelu tejże marki postanowiłem dołączyć do Waszego grona :)
Posiadam motoryzację japońską i koreańską (Hyundai Coupe '00/Mazda 626 '99) ale mam nadzieję, że w przyszłości uda mi się zakupić upragnioną 125p z lat '70.
Pozdrawiam członków stowarzyszenia :) do zobaczenia na zlocie - postaram się wpaść na spot warszawski. Co prawda pewnie Mazdą ale będę :)

Cendra 
Mariusz Cendrowski

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 16:52   

Michaś, Ty masz Hyundaia H1 :?:

Michaś 

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 23:13   

Cendra, konkretnie mój Ojciec ma H1 - zgadza się :) teraz ujeżdżam Coupe :)
Niech zgadnę... kolega z HFP? :)

Cendra 
Mariusz Cendrowski

Wysłany: Wto 27 Lip, 2010 10:02   

No pewnie, że z HFP :) ale już nie ujeżdżam Scoupe... :(

Michaś 

Wysłany: Sro 28 Lip, 2010 13:18   

Świat jest mały :) uuu.... ale za to monster garage FSO się rozwija jak widzę ;)

mati_lecha 
Caro 1.6 GLI abimex

Wysłany: Pią 06 Sie, 2010 10:06   

Jogi napisał/a:
Witam!
Mam na imie Krzysztof, skończyłem 19 lat, mieszkam w Poznaniu na Ratajach :)
Jestem dumnym posiadaczem ostatniej wersji Fiata 126 z nie dużym jak mi się wydaje przebiegiem 25tys km. W najbliższych miesiącach planuje zakup "dupowozu" i wysłanie maluszka na emeryture, tzn schować go do stodoły i wyciągać głównie na zloty.
Jako miłośnik naszej motoryzacji stwierdziłem, że chciałbym pozostać przy polskim aucie.
Wybór padł na Poloneza, najchętniej Caro. Czas pokaże czy coś z tego pomysłu wyjdzie.
Na forum zarejestrowałem się z nadzieją pogłębienia mojej skromnej wiedzy na temat wyrobów FSO.
Jestem bardziej nastawiony na odbiór niż nadawanie, więc pewnie nie będe się dużo udzielał. ;)
Pozdrawiam.

Witamy :D

polonezryki 
1.4 GTI

Wysłany: Wto 17 Sie, 2010 15:35   

witam!
mam na imie Daniel.jestem z Ryk.auta z FSO zawsze mnie interesowaly i jestem posiadaczem polonez 1.6GSI '99r i polonez 1.4GTI '97r
bylem w tym roku na zlocie FSOAK w LUBLINE wraz z Bodziem i seba:)
odczucia ze zlotu rewelacja,tylko szkoda ze musielismy w sobote wracac.ale napewno pokaze sie na innych zlotach.

pozdrawiam wszystkich fanów i posiadaczy FSO

Odpowiedz do tematu