Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 16:19 stuki po prawej stronie z przodu
Witam , posiadam Poloneza atu plus 99'. Mam pytanie: jak nazywa sie w atu plusie guma taka na 3 śrubach chyba zamocowana na wahaczu najblizej tarczy hamulcowej...? prawdopodobnie to ona bo po wczołganiu sie pod auto widziałem ze jest w kawałkach:D i strasznie stuka własnie z przodu po prawej jak jade po kostce....?
Guma? Na trzech śrubach? Guma nie jest mocowana na śrubach. Chodzi ci zapewne o sworzeń kulisty, bo tylko to jest mocowane na 3 śrubach.
Jest górny i dolny. I jeśli to ma luzy, duże luzy, to radzę bardzo szybko wymienić. Nie wymienisz to albo zabijesz siebie albo kogoś. Ewentualnie przy małej prędkości narobi bałaganu z zawieszeniem.
_________________ Polonez 1,6 GSI White color.
Yamaha FJ 1200 Mechaniczny orgazm.
Rower, "góral" kupiony z przeceny.... do odchudzania.
Prezesowski, skórzany, czarno biały fotel biurowy na 10 kółkach Zapierdala po pokoju aż miło
Jedź do mechanika, i powiedz że chcesz wymienić sworzeń kulisty dolny lub górny. Niech sprawdzi przy okazji wszystkie luzy w całym zawieszeniu.
To samo możesz zrobić na stacji diagnostycznej i tam zrobią ci to dokładniej. Potem wymień to wszystko co ma luzy bo narobisz bałaganu sobie i innym.
Poza tym w warunkach domowych potrzeba jest dwóch osób do sprawdzania luzów. Jesli się nie znasz na mechanice, a tak chyba jest to sobie z tym nie poradzisz.
IGNOROWANIE NIEPOKOJĄCYCH DŹWIĘKÓW W ZAWIESZENIU PRZEDNIM, I IGNOROWANIE LUZÓW W TYM ELEMENCIE ZAWIESZENIA JAKIE TY MASZ NAJPRAWDOPODOBNIEJ DO WYMIANY PRZY PRĘDKOŚCI 100 KM/h DOPROWADZI DO TRAGEDII. NIE WSPOMNE O INNYCH KOŃCÓWKACH UKŁADU KIEROWNICZEGO.
Prezesowski, skórzany, czarno biały fotel biurowy na 10 kółkach Zapierdala po pokoju aż miło
i czy ten wydymany sworzeń ma takie objawy?? (stuki na dziurach i kostce) ??
Czytaj kolego z uwagą Homzika bo ma wiedzę niezaprzeczalną i nie wypowiadaj się bo jesteś "zielony" zupełnie.Sprawdż na diagnostyce górne i dolne - lewe i prawe i niech ci Pan mechanik napisze na kartce,które sworznie do wymiany.zapytaj co lepiej zrobić ,wymienić caly wahacz /sprawdzic tuleję met-gum/ czy wystarczy sam sworzen.Sworznie były łączone z wahaczem na nity.Przy wymianie można zciąć nity i przykręcić na śruby/odpowiednie! /Na ogół częściej wysiadaja dolne wahacze. Jak kto ma trochę wiedzy i mozliwości to można w garażu
Ja mam wiedzę niezaprzeczalną? Ło chłopie, toś mi posmarował masz browara Przeca ja "głupi" jak but pospolity
IGNOROWANIE NIEPOKOJĄCYCH DŹWIĘKÓW W ZAWIESZENIU PRZEDNIM, I IGNOROWANIE LUZÓW W TYM ELEMENCIE ZAWIESZENIA JAKIE TY MASZ NAJPRAWDOPODOBNIEJ DO WYMIANY PRZY PRĘDKOŚCI 100 KM/h DOPROWADZI DO TRAGEDII. NIE WSPOMNE O INNYCH KOŃCÓWKACH UKŁADU KIEROWNICZEGO.[/quote]
Święta prawda, mój dupowozik przy 30km/h w zakręcie (dobrze że odludzie) stracił tor jazdy,że miałem filar wiaduktu przed oczami. Dobrze że na strachu się skończyło, ale przód do góry i po 18kkm 2 szt przegubów do wymiany. Dziwne że stuków nie wyczułem i czy było to przyczyną czy następstwem najechania na krawężnik trudno powiedzieć.
_________________ Wiśnia perłowa 1997' z 142,5kkm
Zielony metalic 1999' z 74kkm