Co potrzebuję wyjąć z poloneza, żeby przeszczepić z niego hamulce przednie lucasa do fiata?
Zacisk, jarzmo, tarcza kotwiczna wystarczą? Słyszałem jakieś historie, że zwrotnica i piasta są inne.
Naruchaj pompę z Uno 20.64mm, i z przewodami nie będziesz musiał rzeźbić tylko dasz od lucasa (pompa ma wyjścia 10x1).
WSK M06B3
YAMAHA YZF 750R
Bo czerwone są najszybsze...
...dlatego mam zielony
Z fiatowskim DOHC'em jest jak z kobietą - jak raz rozbierzesz, to już do końca życia będziesz się z tym pierd...ł
JOZEF_STALIN Członek Stowarzyszenia Krzysztof Żurawski
Wysłany: Sob 03 Lip, 2010 22:46
jacekes, Ja miałem Lucasa w borasie, na zwykłej pompie. Działało to jak głupie
jureczek, szeroki tunel w fiacie 125p pojawił się od 84 roku do końca produkcji
_________________ Doświadczenie - umiem robić Nic. I nie skończyć w jeden dzień
SEAT - Sociedad Espaniola de Automobiles de Turismo
FIAT -Fabbrica Italiana Automobili Torino
ALFA ROMEO - Anonima Lombarda Fabrica Automobili ROMEO
TOFAS - Türk Otomobil Fabrikasi
KIA - Kyungsung Precision Industry
FSO - Fabryka Samochodów Osobowych
Jacek. Spokojnie zepneisz lucasy ze starą pompą. Zostawiasz zwrotnice i piastę, plyta, jarzmo i zacisk - lucas. Tarcze i klocki wiadomo też.
Elastyczne lucas, sztywne musisz skierować do przodu. Możliwe że konieczna będzie wymiana ich na "niezłamane"
No i przejściówki z gwintu 1,25mm na 1mm
Zmiana tych hebli nie będzie jakąś rewolucją, ale ciut lepiej byc powinno. Pompka o większej średnicy - skróci się skok pedału, co w FIACIE będzie korzystne. Bo czasami nogi brakuje. I to właśnie ta kupa.
Pomysł josego jest fajny. Odpadają Ci przejściówki, sztywne pewnie i tak bedziesz musiał zmienić. Aczkolwiek będziesz potrzebował jednej przejściówki - na tylny przewód.
Jose - masz taka pompę na składzie? Będe zakładał ładę chętnei bym pokombinował z pompką. Znasz jakieś pompki o większym tłoku ale na 1.25mm?
_________________ "Muzyka to najlepszy lek,
ona jest jak w długiej trasie 4 bieg"
kolega z Lublina, niejaki Banan tez ma lukasy zasilane starą pompą fiatową i sobie chwali
ja mam serwo, pompe i całe zwrotnice lukasa z poloneza trucka jak dla mnie jest rewelacja zwłaszcza teraz gdy swieżo włożylem dohc
Ostatnio zmieniony przez ujban88 Nie 04 Lip, 2010 20:32, w całości zmieniany 1 raz
Usiłuję właśnie zdemontować hamulce Lucasa ze zwrotnic. Tzn te płyty odo których przykręca się jarzmo. No i tu się pojawił kłopot. Odkręcone są już wszystkie 4 nakrętki i 3 śruby wyjąłem, natomiast jedna została i za cholerę nie mogę jej wybić, no i sama płyta siedzi jakby była tam przyspawana. To jest jeszcze jakoś przymocowane?
no i dupa. zdjalem toramie zwrotnicy, ale zruba jes kompletynie zapieczona gdzies albo w zwrotnicy labo w plycie jarzma i nic nie daje duzy mlotek... WD40 zapuscilem i niech kwitnie, jutro moze jakis palnik skoluje...