Wiek: 22 Dołączył: 14 Sty 2007 Skąd: Ciechanów / Warszawa
Wysłany: Pią 05 Mar, 2010 09:24
Karampuk1968 napisał/a:
Witam!
Jestem posiadaczem Syreny 104 1970, Poloneza 1983 oraz FSO 1500 1988. Mieszkam w pobliżu Warszawy. Jeśli będę miał możliwość to chętnie wezmę udział w zlotach w okolicach Stolicy.
Pozdrawiam.
Witamy
Przedstaw swoje autka, jeden model mnie baaardzo interesuje
_________________ Ford Mondeo ST200 Turnier, 2000 --> do sprzedania
FSO Polonez Caro Plus GLI, 1998 --> na czesci
FSO Polonez Caro Plus GSI, 2002 --> biorca
Witam wszystkich!
Jestem Maciek, pochodzę z miejscowości Praszka woj. opolskie. Od jakichś dwóch tygodni znów jestem posiadaczem furmanki ze stajni FSO.
Jest to białe akwarium z 89' zakupione z myślą o wyjeździe na rajd Złombol. Przebieg nieznany.
Do tej pory posiadałem:
FSO Polonez Caro 1,6 GLI abimex & lucas '95 przebieg 232kkm - zjadły go bezy
Fiat CC 700 Aisan '96 107kkm - sprzedałem w dosknałej kondycji.
W kwesitach tych dwóch samochodów służę pomocą. Sprowadza mnie tu marna wiedza związana z Akwarium.
Pozdrawiam!
_________________ FSO Polonez 1,5 SLE Akwarium '89
No brakes, no limits...
panie doktorze, zobaczymy sie zatem na złombolu, witka:)
_________________ spajki
Karampuk1968
Wysłany: Pon 08 Mar, 2010 17:58
Cendra napisał/a:
Karampuk1968 napisał/a:
Witam!
Jestem posiadaczem Syreny 104 1970, Poloneza 1983 oraz FSO 1500 1988. Mieszkam w pobliżu Warszawy. Jeśli będę miał możliwość to chętnie wezmę udział w zlotach w okolicach Stolicy.
Pozdrawiam.
Witamy
Przedstaw swoje autka, jeden model mnie baaardzo interesuje
pytanie który Ciebie najbardziej interesuje ?
jeśli Syrena to proponuje YouTube, odszukaj karampuk1968 i zobaczysz jak wyglada (3 filmy)
Karampuk1968
Wysłany: Pon 08 Mar, 2010 18:14
OLO napisał/a:
Karampuk1968, - miłośnik Pana Samochodzika?
Pan samochodzik? Nie bardzo, Karampuk to bohater Ludwika Jerzego Kerna.
Wysłany: Pią 12 Mar, 2010 21:05
Witam
Jestem Mateusz, szczęśliwy posiadacz Poloneza Caro Plus 1.4 GTI
Moja przygoda z FSO rozpoczęła się kilkanaście lat temu kiedy ojciec kupił fiata 125p.
_________________ Polonez wymaga miłości! Mści się jeśli jej nie dostaje!
_________________ Ford Mondeo ST200 Turnier, 2000 --> do sprzedania
FSO Polonez Caro Plus GLI, 1998 --> na czesci
FSO Polonez Caro Plus GSI, 2002 --> biorca
Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 01:51
Właśnie zapomniałem napisać:
Polonez Caro Plus 1997 1.4 GTI zwany Pushapek. Jak go kupowałem jakoś w listopadzie 2009 miał 122 tysie, teraz ponad 130 tysie nastukane. Założyłem mu podtlenek LPG i niestety nieudolność mechaników była taka, że instalacja chodzi dobrze a silnik mi zagotowali i prawdopodobnie głowica poszła się kochać. Kupiłem drugi silnik kompletny i z pomocą kolegi go zainstalowaliśmy. Śmiga aż miło. Jak na razie 170 km/h na gazie i brakło mi miejsca.
_________________ Polonez wymaga miłości! Mści się jeśli jej nie dostaje!
Witam Zwą mnie Młodym a na imie mam Maciej
Smigam Polonezem Caro 1.4 (który fabrycznie miał pod maska abimexa)
Cały czas go udoskonalam - jest to juz 3 moj samochod i 3 polonez:)
_________________ FSO - Pasja z której nikt mnie nie wyleczy
Witam
Staszek, pochodzę z Krakowa. Jeszcze przez rok niepełnoletni miłośnik wszystkiego co dobre = wszystkiego polskiego (samochody-FSO, rowery-Romet, audio-Unitra) .
Zafascynowany prostotą i niezwykłą urodą pojazdów produkowanych niegdyś na Żeraniu. Znam je doskonale(również od gorszej strony - blacharki), ponieważ ojciec posiadał DF'90 i nadal posiada Poloneza'99 Kombi(który w kwietniu 2011 stanie się moją własnością )
Planuję zakup DF w celu stworzenia repliki jednego z rajdowych DF (Monte Carlo, Acropolis, "Bartosia"- najbardziej realny wariant z powodu ograniczeń finansowych projektu )
Mimo mojego młodego wieku mam pojęcie o usterkach i naprawach wymienionych wyżej automobili. Służę pomocą
Pozdrawiam!
JOZEF_STALIN Członek Stowarzyszenia Krzysztof Żurawski
Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 19:06
staszek, witamy
Piszesz poprawnie i bez błędów
Chyba sie polubimy
_________________ Doświadczenie - umiem robić Nic. I nie skończyć w jeden dzień
SEAT - Sociedad Espaniola de Automobiles de Turismo
FIAT -Fabbrica Italiana Automobili Torino
ALFA ROMEO - Anonima Lombarda Fabrica Automobili ROMEO
TOFAS - Türk Otomobil Fabrikasi
KIA - Kyungsung Precision Industry
FSO - Fabryka Samochodów Osobowych
_________________ Polonez 1,6 GSI White color.
Yamaha FJ 1200 Mechaniczny orgazm.
Rower, "góral" kupiony z przeceny.... do odchudzania.
Prezesowski, skórzany, czarno biały fotel biurowy na 10 kółkach Zapierdala po pokoju aż miło
Zara Muszę ogarnąć forum żeby bałaganu nie robić Jakby kto pytał to tutaj streszczę, posiadam:
Fiata 126p z motorem od SC 1.1 na jednopunkcie
FSO 1500 C 1987 rok koloru białego
i FSO 1500 ME z 1990 koloru czerwonego, żadne tam "łałytasy" aczkolwiek w dość ładnym stanie no i przede wszystkim zdrowe jak na te roczniki- resztki po legendarnym, solidnym "dużym fiacie"
Zara Muszę ogarnąć forum żeby bałaganu nie robić Jakby kto pytał to tutaj streszczę, posiadam:
Fiata 126p z motorem od SC 1.1 na jednopunkcie
FSO 1500 C 1987 rok koloru białego
i FSO 1500 ME z 1990 koloru czerwonego, żadne tam "łałytasy" aczkolwiek w dość ładnym stanie no i przede wszystkim zdrowe jak na te roczniki- resztki po legendarnym, solidnym "dużym fiacie"
Witam,
Mam na imię Radek, mieszkam na Warszawskim Targówku. Moją pierwszą umowę o prace miałem jeszcze z Fabryki Samochodów Osobowych, teraz zmieniłem trochę branżę, ale sentyment został. Po dwóch POLONEZACH (2.0 i 1.6) i kilku latach kupiłem BOREWICZA z pełną historią i dokumentacją, nie ukrywam, że szukałem Warszawy 223 i Nysy 522 "suki". W planach kupienie BOREWICZA 2.0 (lub złożenie), Fiat 125 i 126, Nysa, Warszawa, Uaz...
Pozdrawiam Wszystkich!
Niech moc aut PRL`u będzie z Wami!
_________________ Moc jest niczym bez dźwięku...
Polonez 1500
Dodge GC S 3.8
będzie Yamaha Venture lub Cadillac Eldorado
Witam,
Mam na imię Radek, mieszkam na Warszawskim Targówku. Moją pierwszą umowę o prace miałem jeszcze z Fabryki Samochodów Osobowych, teraz zmieniłem trochę branżę, ale sentyment został. Po dwóch POLONEZACH (2.0 i 1.6) i kilku latach kupiłem BOREWICZA z pełną historią i dokumentacją, nie ukrywam, że szukałem Warszawy 223 i Nysy 522 "suki". W planach kupienie BOREWICZA 2.0 (lub złożenie), Fiat 125 i 126, Nysa, Warszawa, Uaz...
Pozdrawiam Wszystkich!
Niech moc aut PRL`u będzie z Wami!
Ku chwale ojczyzny!
Witamy
_________________ All good things come to those who wait...
Witam Cię Olo, widzisz, tego samego dnia co się widzieliśmy, zostało aktywowane moje konto
Dziś kupiłem Borkowi radyjko SAFARI 5 - już jest założone
Mam drugie sprawne, ale bez prawej gałki.
Będąc w weekend na działce znalazłem trochę gratów (przełączników itd., do FSO)
Cały czas szukam Borka lub MR z silnikiem 2.0.
Pozdrawiam!
_________________ Moc jest niczym bez dźwięku...
Polonez 1500
Dodge GC S 3.8
będzie Yamaha Venture lub Cadillac Eldorado
Witam.
Pochodzę i mieszkam w sercu Kaszub. Od dziecka chciałem mieć Dużego Fiata, zresztą był to pierwszy samochód którym uczyłem się jeździć w wieku -nastu lat. Rok temu marzenia się ziściły i stałem się posiadaczem DF, kopi OLO -wej Oliwki, z pierwszej połowy 1979r. Całe zeszłe lato trochę nim pojeździłem, żeby wyłapać jak najwięcej trapiących go niedoskonałości no i od jesieni fiacior przechodzi przeciągający się remont blacharski.
Na forum zaglądam w od samego początku z małymi przerwami, no a wcześniej jeszcze na Motonews, także nicki stałych bywalców są mi znane . Jakoś do tej pory się nie udzielałem, bo w sumie za wiele do powiedzenia nie miałem, ale za to sporo korzystałem z wiedzy forumowiczów. W związku ze zmiana pracy będę miał więcej wolnego czasu także myślę że prace z przy DF -ie nabiorą tempa, i pewnie pojawi się mnóstwo nowych problemów, w rozwiązaniu których będą pomocni szanowni forumowicze.