Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 15:48 Polonez = Smok ???
Witam, posiadam poloneza atu plus 1,6 gli + lpg . Problem dotyczy spalania.... czy ok 15,16 litrów lpg na w trybie mieszanym (wiecej miasto) to normalne...?????
Nie no, az tyle to palic nie powinen. Kazdy z moich Plusow od nowosci palil 10l benzyny i 11 gazu, w zimie max. litr wiecej. Niezaleznie od sposobu jazdy i wersji silnika. Gaz - palnik, 2. generacja. Jedna instalacja Lovato, druga Bedini.
_________________ Ford Mondeo ST200 Turnier, 2000 --> do sprzedania
FSO Polonez Caro Plus GLI, 1998 --> na czesci
FSO Polonez Caro Plus GSI, 2002 --> biorca
Ostatnio zmieniony przez Ambrosios Nie 07 Mar, 2010 20:55, w całości zmieniany 2 razy
Ambrosios sugerujesz że jednak jest cos nie tak.... Mój poldolot dostaje w palnik ale zeby az tyle palił silnik 1,6 to jest dziwne ....może jakis gaziarz wymyśli cos z analizatorem spalin...
Albo zadawaj konkretniejsze pytania, albo już pojedź do tego gazownika, bo tak przez forum to co można powiedzieć? Albo tylko do regulacji, albo jeszcze do ogarnięcia. Filtr powietrza chociażby, zmieniany kiedyś? W dobrym stanie samochód, czy sajgon i zakażenie pod maską?
Zresztą jak się dobrze pociska polonezem, to chyba łatwo przewidzieć, że 8l. raczej nie będzie palił, zwłaszcza gazu... A jeszcze plus w GLI, z tego co mi wiadomo, to cokolwiek mało oszczędna konstrukcja...
Masz krokowca i podłączenie pod sondę lambda? Jeśli tak to sprawdź jaie napiecie daje sonda, sprawdź czy ci sie nei urwał cienki brązowy przewód masujący z kolektora wydechowego.
_________________ "Muzyka to najlepszy lek,
ona jest jak w długiej trasie 4 bieg"
zapomniałem zakończyć ;p wizyta u gazownika pomogła parownik był rozregulowany i dawał zbyt ubogą mieszanke.... teraz pali ok 13 litrów(przy mojej jeździe xD) i ma dużo lepszego kopa !!